El programa Vives Empra iniciarà aquest mes la seva tercera edició a Borriana després de la bona acollida de les dues anteriors

El projecte Vives Empra d’Acció contra la Fam iniciarà durant aquest mes de febrer la seva tercera edició a la ciutat de Borriana després de l’èxit de les dues edicions anteriors, on la meitat de les persones participants han aconseguit reinserir-se en el món laboral.

El programa d’ocupació va tenir les seves primeres edicions el passat 2020, organitzat per Acció contra la Fam amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana a través de la signatura d’un conveni de col·laboració en què les dues entitats es comprometien a unir esforços per millorar la inclusió sociolaboral al municipi.

Gràcies a aquest programa, 50 persones van poder participar en les dues edicions de l’any passat, fent servir una metodologia innovadora de treball en equip que projecta les capacitats dels participants per aconseguir els seus objectius laborals.

Aquest treball en grup es complementa amb altres sessions individuals en què es treballen aspectes més particulars, així com amb formacions qualificades segons el perfil i tallers generals per a la millora de competències.

Les regidores de Serveis Socials i Ocupació, Esther Meneu, i la d’Igualtat i Inclusió, Maria Romero, han subratllat que de les 50 persones participants, “24 han aconseguit reinserir-se en el món laboral i altres dos s’han reincorporat a formacions del seu interès “.

D’aquesta manera, han explicat, la mitjana de satisfacció amb el programa segons les enquestes realitzades als participants és de “excel·lent”. Una altra qüestió que han destacat Meneu i Romero és “el suport social que ha suposat el programa per a les persones participants, ja que també s’ha facilitat a les persones que ho han necessitat targetes per a alimentació o mitjans telemàtics per seguir amb la formació”.

Després de la reunió mantinguda amb els responsables de el programa, Romero i Meneu han valorat que els resultats de l’exercici passat “parlen per si sols”, ja que “el programa ha estat un èxit no només a nivell laboral o formatiu, sinó també perquè el grup configurat ha permès reilusionarse a 50 persones de la localitat i sentir-acompanyades en un temps d’incertesa màxima “.

Per accedir a un lloc de treball, ha explicat Seila Fernández, responsable d’Acció contra la Fam a la Comunitat Valenciana, “avui són tan importants els coneixements tècnics com les competències personals, aconseguint així un perfil complet de el treballador ideal per a les empreses. Els programes Vives Dóna feina doten les persones d’aquestes habilitats i destreses que els obriran les portes de l’mercat laboral de forma definitiva “.

Així, el programa inicia aquest mes la seva tercera edició, que seguirà amb la modalitat virtual donada la situació sanitària actual. Per poder inscriure al programa, les persones interessades poden contactar a través de el telèfon 696614672 o bé al web http://www.vivesemplea.org

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: