El programa Vives Emplea Saludable ajuda a trobar feina a persones aturades a Borriana

L’Ajuntament de Burriana i Acció Contra la Fam posen en marxa un nou programa gratuït per afavorir la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat mitjançant un enfocament de vida saludable

Segons els resultats del programa el 2021, el 58% dels participants van trobar una feina i un 16% va iniciar o va reprendre algun tipus de formació per millorar el seu perfil professional

La inscripció per a la propera edició està oberta i es pot fer a

Persones aturades de Burriana milloraran en els propers mesos les seves possibilitats de trobar una feina mitjançant la participació a Vives Emplea Saludable, un nou programa innovador i gratuït d’Acció contra la Fam, en què col·labora l’Ajuntament de Burriana, que ajuda persones en situació vulnerable a accedir al mercat laboral i alhora promou hàbits de vida saludables.

Els únics requisits per participar són estar inscrits com a demandants de feina, tenir motivació i ganes de comprometre’s. El programa nou, Vives Emplea Saludable, començarà a principis de març i finalitzarà a mitjans de juny. Es realitzaran 2 edicions durant el 2022 amb 25 participants cadascuna.

Després de l’èxit de les edicions anteriors que no incloïen la perspectiva explícita del foment de vida saludable, on més de la meitat de les persones participants han aconseguit reinserir-se al món laboral, l’inici del nou programa està previst per al 10 de març de 2022 i encara queden places disponibles. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s a .

Vives Emplea Saludable compta amb la col·laboració de diferents empreses, professionals i persones expertes en matèria de feina i salut. El seu objectiu és l’enfortiment de les competències professionals i l’acompanyament en el procés de cerca de feina. Tot això mitjançant un enfocament de vida saludable i una modalitat mixta de presencialitat i contacte virtual sense que l’accés digital sigui un impediment, ja que el projecte compta amb la possibilitat d’oferir ajudes en aquest sentit.

El 2021, 50 persones van poder participar en les dues edicions, d’elles 29 van trobar una feina, fet que suposa un 58% d’insercions, de les quals 20 són dones i 9 homes, i principalment als sectors de logística, indústria i agricultura. A més, 8 persones més es van inserir formativament, cosa que representa un 16%.

El programa fa servir una metodologia innovadora de treball en equip que projecta les capacitats dels participants per aconseguir els seus objectius laborals. Aquest treball en grup es complementa amb altres sessions individuals en què es treballen aspectes més particulars, així com amb formacions qualificades segons el perfil i tallers generals per a la millora de competències.

Les regidores de Serveis Socials i Ocupació, Esther Meneu, i d’Igualtat i Inclusió, María Romero, han destacat els “bons resultats de la memòria del 2021 que han millorat els del 2020, ja que han passat de 24 reinsercions laborals a 29 i de dues reincorporacions a formacions del seu interès a vuit. A més, les persones participants van valorar el programa amb un 4,9 sobre 5”.

D’aquesta manera, han explicat, la mitjana de satisfacció amb el programa segons les enquestes realitzades als participants és de “excel·lent”. Una altra qüestió que han destacat Meneu i Romero és “el suport social que ha suposat el programa per a les persones participants, ja que també s’ha facilitat a les persones que ho han necessitat targetes per a alimentació o mitjans telemàtics per seguir amb la formació”.

Romero i Meneu han valorat que els resultats del passat exercici “parlen per si sols”, ja que “el programa ha estat un èxit no només a nivell laboral o formatiu, sinó també perquè el grup configurat ha permès reil·lusionar-se 50 persones de la localitat i sentir-se acompanyades en un temps de màxima incertesa”.

Vives Emplea Saludable

Al programa Vives Emplea Saludable es formen equips de treball de 25 persones i, mitjançant un procés participatiu i transformador, es treballa en dos eixos principals: potenciar i millorar habilitats personals i competències professionals i promoure hàbits de vida saludable, mitjançant els quals les persones participants milloren el seu estat de salut física, mental i emocional, augmentant així la seva motivació i multiplicant les oportunitats de trobar i/o mantenir una ocupació.

Durant tres mesos, el programa treballa setmanalment en sessions grupals en línia i presencials. També es fan sessions individuals amb l’objectiu d’oferir una atenció més personalitzada i ajustada a cada persona.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: