El programa ‘De ruta amb la Dipu’ repeteix èxit d’assistència amb l’excursió a la Serra d’Irta

El programa ‘De ruta amb la Dipu’, impulsat per la Diputació de Castelló amb motiu del bicentenari de la institució provincial, contínua amb la seua programació, en aquesta ocasió, amb una excursió hui a la Serra d’Irta. Es tracta del seté itinerari gratuït d’aquesta iniciativa, per al qual s’han completat les cinquanta places disponibles, repetint l’èxit de les excursions anteriors. L’eixida ha sigut a les 19.00 hores des de Peníscola.

En aquesta ocasió, es tracta de la senda més longeva fins a la data d’aquest programa amb aproximadament 15 quilòmetres de recorregut. Les i els assistents han pogut gaudir dels parcs naturals més emblemàtics i magnífics de la província. Una serra litoral repleta de sorpreses: costa verge, cales d’en somni, una fascinant biodiversitat i paisatges dignes d’admiració.

El paisatge del litoral nord del Parc Natural de la Serra d’Irta està dominat per penya-segats alts de conglomerats i calcària. En la part aèria de la ruta han desentranyat els secrets del patrimoni pastoral en el Clot de Maig, el Pou del Moro i el sorprenent entorn del Mas del Senyor, amb descens pel barranc d’Irta cap a la bugada del Pebret, com ho van fer els transhumants durant segles. En la part litoral, han recorregut la costa sud peniscolana des de la microreserva de flora de la duna del Pebret, amb els seus Euphorbia Paralias i els seus lliris de mar, a la dels penya-segats de la Badum, amb l’endemisme Limonium Irtaensis.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa, promoguda per l’àrea de Medi natural, contempla un total de 18 eixides i són totes gratuïtes. Per això, les persones interessades a apuntar-se als itineraris poden formalitzar les reserves de manera gratuïta entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló, a través de l’enllaçhttps://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual, a més, s’explica per a quina mena de públic es recomana cadascuna de les rutes.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: