El programa Carnet Jove de l’IVAJ prepara una nova lectura transmèdia titulada #VocesDeGilead al voltant de ‘El Cuento de la Criada’

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa Carnet Jove i amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta, ha dissenyat una nova lectura transmèdia .: #VocesDeGilead, una experiència que començarà al setembre i que se centra en l’obra ‘ el conte de la criada ‘, de l’autora canadenca Margaret Atwood.

La nova aventura literària #VocesDeGilead està oberta a qualsevol persona que treballi amb joves: tècnics i tècniques de joventut, personal docent, agents culturals o professionals de biblioteca

La lectura transmèdia està dirigida a persones joves des dels 16 als 30 anys, i proposa als seus participants un debat obert sobre feminisme, sexe, maternitat, religió, poder, rols de gènere i distopies literàries.

Comptarà amb la participació de personalitats de la política i la cultura, com l’escriptora Sílvia Nanclares, la politòloga i articulista Mariam Martínez Bascuñán, la política Clara Serra o l’escriptora i pensadora Laura Freixas.

La metodologia i plataforma són intuïtives encara que també s’ha dissenyat una formació específica que ofereix eines i pistes necessàries per acompanyar les persones joves en aquest trajecte lector.

programació

El 16 de setembre s’inicia una primera fase de formació adreçada als tècnics i tècniques de joventut i a altres agents culturals amb dos webinars: un d’específic, centrat en la metodologia de la lectura oberta, i un altre dedicat a l’ ‘escapament room’. L’aventura pròpiament dita, el viatge lector de #VocesDeGilead s’inicia el 2 de novembre i durarà quatre setmanes.

En aquesta nova lectura s’organitzen els fuita rooms, tot i que hi ha alguna novetat: aquesta vegada, les persones que hi participin hauran de haver-se llegit el pròleg d’ ‘El conte de la criada’ i haver-se registrat a la plataforma, perquè d’aquí a el viatge lector trobaran alguna pista necessària per resoldre algun dels enigmes o reptes de l’ ‘escapament room’, que es basa, precisament, en aquest pròleg de la novel·la de Margaret Atwood.

El viatge lector de #VocesDeGilead serà en valencià. El llibre, es prestarà de manera gratuïta a les persones joves participants des del servei eBiblio a qualsevol biblioteca pública o municipal de la Comunitat Valenciana.

‘El conte de la criada’ estarà disponible a l’octubre, gràcies a l’acord entre l’IVAJ Carnet Jove i la Subdirecció General de el Llibre de la Generalitat Valenciana. Es facilitarà un exemplar en paper a l’finalitzar la fase formativa per als tècnics i tècniques de joventut i altres agents culturals o formatius.

Carnet Jove de l’IVAJ emprèn aquesta nova lectura, després de l’èxit de les dues edicions de ‘La fórmula secreta’ sobre la novel·la d’Elia Barceló, “L’efecte Frankestein”. Els materials i la inscripció estan disponibles a la web mimporta.info, de el programa M’importa d’educació en valors de l’IVAJ.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: