El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig destaca l’aposta i la inversió a la sanitat pública del Consell com a pilar de l’Estat del Benestar

El president de la Generalitat destaca l’aposta i la inversió a la sanitat pública del Consell com a pilar de l’Estat del Benestar. Ximo Puig ha assenyalat la importància de l’atenció primària durant la visita al nou centre de Salut de Tres Forques de València, “una reivindicació històrica que avui fem realitat”.

Inversió en Sanitat
El pressupost de la Generalitat per a aquest 2023 preveu un total de 8.258,8 milions a invertir a Sanitat, això suposa un increment del 5,36% i 420 milions més en un any. És l’esforç pressupostari més gran de la història a Sanitat. Entre les actuacions més destacades per al 2023 hi ha l’ampliació de l’hospital Clínic de València, la posada en marxa del nou l’hospital d’Ontinyent, l’ampliació de l’hospital de la Marina Baixa i de l’hospital d’Oriola, o les obres a l’HG de Castelló .

Centre de Salut Tres Forques

El nou centre de salut de Tres Forques està ubicat en un edifici l’ús del qual fins ara era administratiu, propietat de la Generalitat Valenciana, i la superfície reformada del qual ascendeix a 3.000 metres quadrats.
L’actuació respon a les noves necessitats de demanda de serveis sanitaris a cobrir a la zona i ha consistit en la reforma de l’edifici que ha suposat una inversió de 3,5 milions d’euros. Així mateix, la Conselleria ha invertit 304.000 euros més en l’equipament del centre de salut.
La distribució del nou centre de salut és la següent: a la planta baixa hi ha una zona d’extraccions, la zona de pediatria i la zona de maternal. A més, s’hi inclou una base SAMU amb accés directe des del carrer.
Per la seva banda, a la primera planta se situa l’àrea de Medicina familiar amb 14 consultes ia la segona planta s’ubiquen 8 consultes més de Medicina familiar i la zona d’administració. La planta soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.
El centre de salut Tres Forques té una població adulta assignada de 16.587 persones, a les quals cal sumar-hi la població pediàtrica de 1.974 nens i nenes. A més, la zona bàsica de salut té assignats els consultoris auxiliars de Fuensanta i Xirivella- Barri de la Llum.
Pel que fa a la plantilla que treballa en aquest centre està integrada per 12 metges de família, 2 pediatres, 13 infermeres, 1 treballador social, 1 llevadora, 4 tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAE), 6 administratius i 2 zeladors.

PRESSUPOST TOTAL: 8.258,8 milions
Increment del 5,36% i 420 milions més en un any
És l’esforç pressupostari més gran de la història a Sanitat.
Entre les actuacions més destacades per al 2023 hi ha l’ampliació de l’hospital Clínic de València (45 M), la posada en marxa del nou l’hospital d’Ontinyent (35,5 M), l’ampliació de l’hospital de la Marina Baixa (23 M) i de l’hospital d’Oriola (29 M), o les obres a l’HG de Castelló (13 M).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: