El PPCV exigeix a Puig una reforma legal per blindar els temps màxims de les llistes d’espera quirúrgiques i diagnòstiques

El portaveu de Sanitat de el Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha instat a President de la Generalitat, Ximo Puig, a dur a terme “d’una vegada i amb immediatesa una reforma legal que blindi els temps màxims en les llistes d’espera quirúrgiques i diagnòstiques per evitar el col·lapse de sistema i el perjudici produït en els pacients “.

José Juan Zaplana ha afirmat que les llistes d’espera quirúrgiques a la Comunitat “són una autèntica vergonya”, i ha criticat que la consellera Barceló “ha presentat en diverses ocasions el que deia que eren plans definitius per acabar amb aquestes demores, ia la vista de les dades cap ha funcionat “.

A l’qüestió, el diputat popular ha recordat que les últimes dades, donades a conèixer a meitat del mes de setembre, xifra en més de 60.500 les persones que esperen a la Comunitat Valenciana per ser intervinguts quirúrgicament. “Però és que a més els pacients cada vegada esperen més, fet que suposa un autèntic desastre”.

El diputat popular ha assenyalat que els circuits ràpids de diagnòstic “són fonamentals, però lamentablement en la sanitat valenciana ens trobem amb un problema estructural”. Així, ha explicat que els problemes i retards “comencen des de l’atenció primària, i se succeeixen per especialistes i intervencions quirúrgiques. El sistema està col·lapsat i els professionals no aguanten més “, ha indicat.

José Juan Zaplana ha subratllat el problema dels hospitals comarcals, “que estan abandonats per la Conselleria i que presenten enormes problemes, com en el cas d’Alcoi, que lidera les llistes d’espera”.

Finalment, el portaveu de Sanitat ha demanat a Puig una revisió dels plans d’autoconcierto i de xoc pel que fa a les agendes d’atenció especialitzada, realització de proves diagnòstiques i incorporació a les llistes d’espera quirúrgica, de manera que es puguin programar i agilitzar.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: