El PPCV exigeix a Puig un gir immediat en la gestió “davant del col·lapse sanitari a la Comunitat Valenciana”

El portaveu de sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha exigit avui a Puig un “gir immediat en la gestió davant del col·lapse sanitari a la Comunitat” amb l’inici de l’estiu.

El portaveu de sanitat del Grup Popular, José Juan Zaplana, i el vicesecretari d’organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, han fet declaracions a la porta de l’Hospital San Juan d’Alacant on ahir va morir un veí per un infart després de ser atès per una SAMU sense metge. “Les contínues retallades sanitàries de Puig estan provocant una desatenció sanitària important. Ahir mateix vam veure com una persona va morir per no rebre l’atenció sanitària necessària perquè la SAMU hi va anar sense metge”.

El PP sol·licitarà la compareixença urgent del conseller a les Corts “perquè adoni i expliqui els grans problemes que a només deu dies del començament de l’estiu ja estem patint a la Comunitat Valenciana”.

Zaplana ha assenyalat que “exigim a Puig un gir immediat en la gestió sanitària a la Comunitat. La situació és dramàtica per les retallades al sistema sanitari públic i que fan presagiar un estiu negre a la Comunitat. El col·lapse del sistema sanitari, quan només portem deu dies de juliol, es deu a la manca de personal per improvisar places i acomiadaments, el tancament de centres de salut a la tarda, la no obertura de 26 consultoris a zones de costa i la falta de personal als serveis d’urgències i emergències”.

“Des del passat 1 de maig en què Puig va acomiadar 6.600 sanitaris avisem i amb la falta de previsió en la preparació de la campanya d’estiu la situació s’ha agreujat”.

El portaveu popular ha recordat que “aquesta mateixa setmana el conseller va dir que les SAMU podien actuar sense metge. Això és un desconeixement total de la normativa de la seva pròpia Conselleria ja que les SAMU és ajuda mèdica urgent i no un altre tipus de dispositius com una ambulància de transport no assistit, una SVB (suport vital bàsic) o una SVE (suport vital infermera)” .

“La situació és dramàtica. Estan confonent la població on els diferents serveis sanitaris no fan cadascun el que han de fer i els sanitaris no tenen els rols adequats dins aquesta atenció sanitària. Aquesta situació fa que es posi la salut de la gent en perill i que ens costin vides. Cada dia veiem amb estupor com Puig està desmantellant els serveis sanitaris públics, ja siguin les SAMU, l’Hospital de Torrevella, l’assistència al nord de Castelló, els quatre i cinc dies d’espera a l’Hospital General de València per tenir un llit, o els 155 dies per a una intervenció quirúrgica a l’Hospital San Juan de Alicante”, ha afegit.

Mocions als ajuntaments

Per part seva, el vicesecretari d’organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, ha anunciat que el PPCV presentarà mocions a tots els ajuntaments de la Comunitat perquè les SAMU tinguin metge. “Denunciem el caos en la situació sanitària. Ha començat l’estiu i tenim problemes molt importants com la manca de metges a la SAMU produint situacions molt greus. Quan hi ha una situació urgent, cal un metge per atendre de manera adequada la població”.

Informació i Foto: PP Comuntiat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: