El PPCV exigeix a Puig i Bravo desbloquejar ia la formació de nous policies locals per poder incorporar-los als municipis

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha exigit a President de la Generalitat, Ximo Puig, ia la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que desbloquegin “d’una vegada els cursos de formació obligatoris de nous agents de policia local, necessaris perquè centenars de Ajuntaments puguin incorporar-los a la seguretat i protecció dels seus municipis “.

La Vicesecretària de Territori, Comunitat i Cultura de l’PPCV, entre les àrees està la de ‘Interior’, María José Ferrer San Segundo, ha censurat que el Consell de Ximo Puig “hagi suspès, 48 ​​hores abans de començar i de moment ‘sine die ‘, els cursos de formació de l’IVASPE -Institut Valencià de Seguretat Pública i emergències- dependent de Gabriela Bravo, desmantellat per l’abandonament massiu d’Instructors de l’acadèmia, a l’estar des 2019 sense cobrar de la Generalitat “.

La dirigent popular ha afirmat que “en un moment on els problemes de seguretat s’estenen per la Comunitat, el Consell de Puig es dedica a maltractar els treballadors de l’IVASPE i, com a conseqüència, a bloquejar la incorporació de més de 200 nous policies que necessiten realitzar aquests cursos obligatòriament per poder incorporar-se a les seves municipis, que a hores d’ara no poden disposar dels efectius policials necessaris per la improvisació i deixadesa de Puig i Bravo “.

El PPCV ha denunciat que “la descoordinació, incompetència, mala gestió, manca de planificació i negligència de Puig i Bravo ha provocat que hi hagi centenars d’ajuntaments afectats, a l’ésser requisit previ per a incorporar nous policies superar aquests cursos habilitadors de 700 hores, just quan la inseguretat creix als nostres carrers i són a més tan necessaris per supervisar el compliment de les mesures Covid “.

Per a Ferrer San Segundo “Puig, Bravo i el seu equip són responsables directes d’aquesta malaptesa de la que des del Grup Popular veníem avisant des de fa temps a les Corts, davant el que no han fet absolutament res per evitar-ho”. “A això s’afegeix la desaparició de l’CEMPOL (Centre de Coordinació d’Emergències Policials), que va cessar també en la seva activitat a l’acusar quinze mesos d’impagament, amb el que s’està posant en una situació insostenible la seguretat de molts municipis de la Comunitat Valenciana “.

irresponsabilitat

Així mateix, la dirigent popular ha qualificat de “desvergonyiment i irresponsabilitat” que des de la Generalitat “s’hagi intentat camuflar la suspensió precipitada de el curs dos dies abans de celebrar-se, amb el fals pretext que ho han demanat alcaldes i alcaldesses, sense donar més explicació . Així que instem al fet que, immediatament, es facin públiques tals preteses peticions, els motius adduïts i els municipis a què es refereixen, perquè seria doblement greu que, a més de gestionar pèssimament, menteixin “.

A més, Ferrer San Segundo ha recordat que “el perjudici per als afectats per la paralització de el curs és greu, ja que no només els impedeix la incorporació als seus llocs de treball públic després de superar les oposicions, sinó que a més molts havien contractat lloguers per poder assistir a el curs suspès, amb el consegüent perjudici econòmic “.

La vicesecretària popular ha assenyalat que “la negligència i el retard s’han instal·lat com a norma de funcionament de l’IVASPE de Gabriela Bravo, ja que no només suspenen els cursos bàsics, sinó també els de perfeccionament i ascens de les policies locals”. Però és que, a més, ha prosseguit “aquest retard determina la demora dels cursos que s’havien de realitzar posteriorment, pel que són centenars els agents afectats, i com a conseqüència, els municipis en les plantilles havien d’incorporar després de realitzar el curs obligatori “.

“La manca de planificació i demora s’estén també a gestionar el vistiplau a les bases que regulen els procediments en cada municipi, per aplicació de la Llei 17/2007, el que és competència de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències . O més aviat incompetència, perquè estan demorant les contestacions com a mínim 3 o 4 mesos, dilatant en excés un tràmit que hauria de ser urgent, perquè ho és la seguretat, el que paralitza també els processos selectius. Perquè el Consell no dota dels recursos de personal necessaris per a realitzar aquesta tasca amb la celeritat que necessiten els ajuntaments. Per tot això hi ha centenars de municipis afectats per retards i més retards “, ha ressaltat Ferrer San Segundo.

La responsable popular ha assenyalat també que “aquesta situació no s’havia produït en els 30 anys d’història de l’IVASPE, centre de referència a tot Espanya durant anys, a què s’han posat en una tessitura insostenible perquè no saben gestionar.”

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: