El PPCV demana que el pressupost 2023 prevegi els recursos necessaris per a l’estratègia del dany cerebral adquirit

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha demanat que els Pressupostos de la Generalitat per al 2023 prevegin els recursos necessaris per a l’estratègia del dany cerebral adquirit (DCA).

“La Comunitat Valenciana fa sis anys que està perdut en aquesta matèria. El 2017 es va aprovar l’estratègia sobre el Dany Cerebral Adquirit (DCA) amb una vigència fins al 2020, per la qual cosa ja fa dos anys que està caducada. És urgent fer passos endavant i deixar d’una vegada la passivitat”, ha assenyalat. José Juan Zaplana ha recordat que aquesta setmana s`ha commemorat el Dia Mundial del dany cerebral adquirit “i la realitat a la Comunitat és que lʻestratègia està caducada, sense avaluar i sense coordinar amb els professionals i el sector”.

El diputat popular ha assenyalat que l‟estratègia “ni ha evolucionat ni ha complert objectius marcats, com definir el mapa d‟atenció al DCA incorporant tots els recursos que intervenen, establir circuits de coordinació entre els diferents recursos implicats, actualitzar anualment el document amb la participació dels diferents agents implicats o posar en marxa la comissió de coordinació de les xarxes DCA de la Comunitat”.

“La intenció d’aquesta estratègia era bona, però com ja ens té acostumats el Govern de Puig s’ha quedat en una declaració de bones intencions i en anuncis buits, sense dotació pressupostària i quan la salut està creuant-se de braços és un problema seriós ”, ha indicat.

Així, José Juan Zaplana ha criticat que durant aquests anys no hi ha hagut transparència en els processos d’avaluació ni tampoc s’ha donat participació a col·lectius. El govern Puig treballa d’esquena les persones i els col·lectius”.

“Des del Partit Popular sol·licitem que l’esquerra valenciana deixi de generar expectatives que després són incapaços de dur a terme perquè no hi ha ni voluntat política ni els recursos econòmics necessaris per poder fer que aquestes expectatives no es converteixin en frustracions una vegada i una altra”, ha assenyalat. Així, el portaveu de Sanitat ha indicat que des del PPCV “ens comprometem que els plans o estratègies que s’aprovin tinguin la dotació pressupostària necessària per poder-les posar en marxa”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: