El PPCV demana al Consell agilitat i ajuts als municipis per atendre els refugiats d’Ucraïna

El Partit Popular va plantejar ahir a la junta de portaveus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) la situació que estan vivint molts ajuntaments de la Comunitat Valenciana a l’hora d’atendre els refugiats d’Ucraïna que estan arribant a la nostra comunitat.

Diversos alcaldes s’han dirigit a Grup Popular per manifestar que se senten desbordats i que no hi ha una resposta clara, ràpida i eficaç per part de la Generalitat a l’hora de col·laborar activament amb els municipis que estan acollint refugiats ucraïnesos.

Les necessitats d’habitatge, d’escolarització o sanitàries que són competència de la Generalitat no estan tenint l’agilitat que haurien de fer i així es va manifestar a la Junta de Portaveus per part del Grup Popular.

“Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i els seus veïns s’han bolcat amb els refugiats d’Ucraïna que arriben als nostres pobles, facilitant-los les primeres ajudes per cobrir les necessitats bàsiques com alimentació, abric, primeres atencions, etc. Però atès que tot apunta que la situació de guerra a Ucraïna va per llarg, la Generalitat ha de començar a prendre mesures amb un caràcter més permanent i durador per cobrir les necessitats de les persones que estan fugint de la guerra” ha manifestat Juan Francisco Pérez Llorca, alcalde de Finestrat i portaveu dels populars a la Federació.

El portaveu popular a la FVMP ha assenyalat que “una vegada més” els ajuntaments “sí estan demostrant estar a l’alçada de les circumstàncies greus que estem vivint. Tot i això, es troba a faltar una major coordinació i agilitat per part de l’administració autonòmica, que no està complint a donar respostes àgils en aquells assumptes que són de la seva competència”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: