El PPCV demana a Mollà còpia dels informes sobre el projecte del Desert de les Palmes en què han mort més de 10 rucs

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, ha registrat una bateria de preguntes adreçades a la consellera Mireia Mollà “per aclarir els dubtes que continuen sobre el cas de la mort dels rucs que formaven part d’un projecte de la Conselleria al Desert de les Palmes”.

En concret, Díaz reclama a la Conselleria còpia de tots els informes que constin a la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Agricultura, relatius a la introducció de rucs al Parc Natural del Desert de les Palmes per prevenir incendis forestals. A més, la diputada també pregunta si consta l’existència d’algun informe negatiu a la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria.

“Ens han arribat informacions que apunten que hi ha departaments de la Conselleria que no estaven dacord amb aquest projecte per no comptar amb les garanties suficients per als animals, i tot i així es va seguir endavant. Des del GPP volem saber si efectivament això és així i hi ha algun document que mostri aquesta negativa. Si es confirmés estaríem davant d’un fet molt greu que demostraria, una vegada més, la poca sintonia del personal sota la direcció de Mollà”, ha manifestat.

Elisa Díaz ha assenyalat que la consellera “ha demostrat un nul coneixement de l’àrea que dirigeix ​​i té exemples d’allò més variats: des de posar clor a la desembocadura de sèquies fins a abandonar l’Albufera, enfadar agricultors, regants, caçadors, silvicultors i fins i tot a agents mediambientals”. “A Mollà li ve gran el càrrec i intenta emmascarar-lo amb el cessament de subordinats i expedients, mentre ella mai no assumeix les responsabilitats”, ha indicat.

La portaveu de Medi Ambient ha assenyalat que el GPP “seguirà fins al final per aclarir tot el que ha passat i per això hem presentat denúncia a Fiscalia i sol·licitarem informes a la Conselleria en tot allò que serveixi per aclarir dubtes”. Així, ha manifestat que des del GPP “també volem saber si hi ha informes en què es digui si el Registre d’Explotació Ramadera per a pastures estava autoritzat, si el REGA era conforme o no ho era, perquè en cas de no ser-ho, la consellera hauria d’haver evitat que els rucs arribessin a anar al Desert de les Palmes, en lloc d’anunciar a so de bombo i platerets el seu projecte estrella de prevenció d’incendis amb rucs que va acabar amb la mort de molts”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: