El PPCS treballarà per garantir el metge al SAMU i recuperar el CICU per a Castelló

El Partit Popular de la província de Castelló treballarà per garantir la presència de metges al SAMU i recuperar el CICU per a Castelló que el PSOE va decidir desmantellar per decret el 19 d’agost de 2021. “Hi ha una altra forma de governar i estem preparats per demostrar que es pot gestionar amb l?únic objectiu d?evitar riscos vitals a les famílies de la nostra província”.

Nieves Martínez, diputada provincial del PPCS, ha fet aquestes declaracions després de conèixer la denúncia del sindicat mèdic CSIF que alertava aquesta mateixa setmana de l’assistència, el 24 de desembre passat, d’un veí de Cinctorres que va haver de ser traslladat en helicòpter fins a l’Hospital General de Castelló. Va passar després que el pacient requerís del SAMU de Morella i aquest no tingués metge. “És un exemple més de carències que posen en risc vides”, ha assenyalat.

L’absència de metge al SAMU no és nova. Aquest estiu passat es van registrar una vintena de serveis sense comptar amb metges. “I es torna a repetir”. De fet després del que va passar a Morella el dia 24, el 28 de desembre el SAMU de Segorbe no tenia metge, igual que el 5 de gener a Sant Mateu i Oropesa, tal com assenyala CSIF.

“No volem posar en risc la vida dels nostres veïns. Per això considerem una prioritat absoluta treballar per dotar, com està estipulat en aquest tipus de transports mèdics, la presència del professional en aquest tipus d’ambulàncies”. A Castelló hi ha onze bases SAMU i totes elles “han de comptar amb metge. No és una opció, és una obligació establerta a la normativa. Si un SAMU no té metge deixa de ser un SAMU, es diu ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) “.

D’altra banda, assenyala Martínez, al PP estem preparats per recuperar el CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) que el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, va decidir desmantellar per decret el 19 d’agost del 2021. La mesura que castiga tota la província es va fer efectiva el 24 de maig de 2022. “Al PP treballarem per recuperar-la a partir del 28 de maig amb Carlos Mazón com a president de la Generalitat i Marta Barrachina com a presidenta de la Diputació Provincial de Castelló” .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: