El PPCS treballarà per blindar el metge del SAMU

El Partit Popular de Castelló treballarà per garantir el metge als serveis que realitza el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) a la província després que el sindicat mèdic CSIF denunciés ahir dimecres que una vintena de serveis de les bases de Morella, Vilafranca i Torreblanca han atès pacients sense la preceptiva presència del facultatiu.

El compromís el ratifica la diputada provincial del PPCS, Nieves Martínez, que recorda que entre els mesos de juliol, agost i setembre, les bases de Morella, Vilafranca i Torreblanca han realitzat serveis sense el professional “posant de manera seriosa l’assistència d’emergències, ja que la normativa deixa ben clar que un SAMU és un SAMU perquè precisament ve assistit per un metge”.

Els fets es produeixen després que el juliol passat el PP defensés una iniciativa al ple de la Diputació per aconseguir blindar el professional a les sortides del SAMU. Una reivindicació que el PSOE va considerar que es tractava de fets “excepcionals i puntuals”, segons la diputada Xaro Miralles, i que es va negar a donar suport. “Avui es demostra avui més necessària que mai perquè ja és habitual”, assenyala la diputada provincial del PP, Nieves Martínez.

Per a la dirigent popular, “la situació és preocupant perquè no hi ha metges i el PSOE continua sense donar solucions. Al contrari, justifica les retallades que avui, amb prop de vint serveis sense metge, es constata una realitat que tapa moltes boques i demostra quin és l’escenari sanitari de la nostra província”.

Perquè a Castelló, postil·la Martínez, “els mateixos que qualifiquen de puntuals que tres bases SAMU no tinguin metge durant diversos caps de setmana, són els que justifiquen el tancament del CICU, les llistes d’espera i el tancament de consultoris mèdics de nord a sud de la nostra província”. Són els mateixos, “que desmantellen l’Hospital Provincial, neguen especialitats mèdiques a municipis com Almassora i desatenen la petició, absolutament justificada de localitats com Alcalà de Xivert, que avui segueixen reclamant un SAMU per atendre una població que es multiplica a l’estiu”.

Davant del caos sembrat per l’esquerra, el PP es presenta com “l’única alternativa sòlida i estable, amb responsabilitat i experiència, per revertir la situació”. “Estem preparats per protegir les famílies, per tenir cura de la seva salut i garantir la inversió que torni el sistema públic sanitari a l’excel·lència que gaudia amb el PP i que ha perdut en mans del PSOE”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: