El PPCS sol·licita una moratòria dels nous impostos al plàstic i al dipòsit de residus per evitar castigar encara més la situació econòmica de famílies i empreses

El Partit Popular de la província de Castelló sol·licita una moratòria dels nous impostos al plàstic i al dipòsit de residus per evitar castigar encara més la situació econòmica de famílies i empreses.

El portaveu del Partit Popular a la Diputació, Salvador Aguilella, insta el Govern que aprovi una moratòria d?un any en l?aplicació dels nous impostos sobre els envasos de plàstic no reutilitzables i sobre el dipòsit de residus.

“La normativa entrarà en vigor el 2023 i copejarà unes famílies i un teixit empresarial de la província de Castelló que ja estan molt afectats per la pujada de preus i la crisi de l’energia. No és el moment de més impostos”, alerta Aguilella.

La nova normativa estableix nous impostos, un als envasos de plàstic no reutilitzables, a raó de 0,45 euros per quilogram, i un altre al dipòsit en abocador i incineració, que podrà oscil·lar entre 1,5 euros i 40 euros per cada tona mètrica.

A més, el portaveu del PP a la Diputació també advoca per instar el Consell de la Generalitat que executi la totalitat de les inversions previstes en infraestructures de gestió de residus i que fomenti la prevenció de residus i la recollida separada.

“També cal que la Diputació de Castelló adeqüi a tots els municipis on gestiona la recollida de residus urbans la recollida separada de bioresidus”, sol·licita Aguilella.

Aquest impost als envasos de plàstic suposarà uns ingressos per a l’Estat de l’ordre dels 2.000 milions d’euros anuals. Tot i això, aquest nou impost sumat als nombrosos costos que ja suporten les empreses, revertirà en un nou augment dels preus de l’alimentació, de l’ordre d’un 7%, que se sumaria a la pujada exponencial de la inflació per compensar els canvis que ha de fer el sector i els seus costos afegits”, adverteix Aguilella.

El portaveu del PP de la Diputació insisteix que “les famílies de la província de Castelló ja suporten haver d’afrontar una cistella de la compra que avui és un 16,5% més cara que fa un any, per la qual cosa cal que el Govern aprovi la moratòria d’aquests nous impostos per no escanyar encara més les malmeses economies familiars”.

A més, el portaveu popular explica que cal tenir en compte l’estat actual de la recollida de residus domèstics a Espanya, ja que en la gran majoria dels casos les entitats locals encara no han desplegat serveis de recollida separada de bioresidus, com passa a els municipis de la província de Castelló on la Diputació Provincial té la gestió dels residus urbans.

Pel que fa a aquests residus, la llei estableix el pagament d’un nou impost, l’impost sobre el dipòsit de residus a abocadors. “La recaptació per aquest concepte a la província de Castelló sʻestima que se situarà entre els 3,7 milions i els 6,5 milions dʻeuros”, informa Aguilella.

“En un moment com l’actual, amb la pujada més gran dels preus en dècades a la província de Castelló, aquests nous impostos contribuiran a asfixiar encara més si és possible l’economia de famílies i empreses, per la qual cosa és imprescindible que s’adoptin mesures urgents”, conclou el portaveu del PP a la Diputació.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: