El PPCS reivindica un pla de xoc per salvar les 586 famílies que viuen de la pesca d’arrossegament a la província

El Partit Popular de Castelló ha reivindicat focus per al sector pesquer de la província amb l’objectiu de traçar un pla de xoc que eviti portar a la ruïna les 586 famílies de la província que viuen de la pesca d’arrossegament que aquest dimarts esmorzava amb una nova retallada dels seus dies de feina per al 2022. L’acord de la Unió Europea imposa una reducció del 7,5% dels dies d’esforç pesquer per al proper any davant el que el Partit Popular ha mostrat “la seva rotunda disconformitat”.

“La pesca de la nostra província està formada per professionals que respecten els límits establerts i fins i tot són encara més exigents si és possible perquè saben que el mar és una font de vida que no ha d’esquilmar-se, sinó protegir-se”. Per això, en defensa dʻaquest esforç que cada dia a lʻalba realitzen centenars de pescadors, alcem la veu per ells perquè des del Govern dʻEspanya, el Consell i la Diputació Provincial de Castelló sʻestableixi un pla de xoc que eviti la seva ruïna ”.

Per a la província, “és fonamental l´activitat d´un sector que és bàsic per a la nostra economia”. Una activitat que “és sinònim d´esforç, convicció, entrega, treball i sacrifici”. “No es poden permetre una nova retallada dels dies de feina sense que s’habilitin mesures per part dels dirigents polítics que en garanteixin la subsistència”.

En aquest sentit, ha assenyalat Pradas, “és urgent traçar un pla d’acció davant dels qui es creuen de braços. Perquè els laments no alimentaran les famílies que en aquests moments veuen amenaçades les feines”. Per això, tal com ha declarat la portaveu provincial del PPCS, “proposem al Govern de Pedro Sánchez, al Consell de Ximo Puig ia la Diputació de José Martí que es posin a treballar per detallar un paquet de mesures que eviti la caiguda del sector ”.

Des del PP, ha recordat Pradas, ja ho vam fer a nivell Diputació Provincial i la proposta va ser tombada per l’esquerra. Desitgem que davant aquesta nova amenaça que ja és real, ja que l’acord està adoptat per la UE per al 2022, s’arreglen mesures que assegurin el futur que els nostres pescadors i les seves famílies mereixen”, ha declarat la secretària general del PP al Senat.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: