El PPCS reivindica davant la Diputació que totes les ambulàncies SAMU de la província de Castelló prestin servei amb metge

El Partit Popular de la província de Castelló insisteix en la necessitat que la Conselleria de Sanitat doti les ambulàncies SAMU (Servei dAtenció Mèdica Urgent) de la presència dun metge les 24 hores del dia. Per això, el PP presentarà una proposta al ple en què reivindica davant la Diputació Provincial de Castelló que la Generalitat corregeixi la falta de metges amb què han operat diferents ambulàncies SAMU a la província de Castelló des que va començar juliol.

“La situació és insostenible i la Conselleria de Sanitat ha de reaccionar i dotar les ambulàncies SAMU dels recursos necessaris, i què més necessari que la presència d´un metge”, denuncia la diputada provincial del PP Nieves Martínez.

A més, el PP també planteja a través de la Diputació Provincial de Castelló l’exigència que la Generalitat convoqui amb caràcter d’urgència els cursos d’acreditació necessaris perquè tots els facultatius adscrits a les ambulàncies SAMU tinguen la titulació requerida i necessària.

Per acabar, però no menys important, el Partit Popular sol·licita al Consell que iniciï els tràmits de descentralització del Servei d’Emergències Sanitàries (SES) i del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) a Castelló. En aquest punt, la diputada provincial del PP de Castelló Nieves Martínez alerta que el trasllat del servei de Castelló a València pot alentir el temps de resposta davant d’una emergència sanitària i pot generar errors o riscos a l’atenció.

“La Conselleria de Sanitat ha de reforçar de manera immediata les ambulàncies SAMU que presten servei sense metge perquè suposa posar en risc la seguretat dels pacients”, subratlla la diputada provincial del PP Nieves Martínez. “Una ambulància SAMU no pot sortir sense metge, és obligació de la Conselleria de Sanitat posar solucions i mitjans per poder cobrir el personal mèdic o que aquestes ambulàncies no surtin amb la retolació SAMU”, afegeix Martínez.

“No podem permetre que les continues retallades i la manca de planificació per part del Govern socialista afectin la qualitat de l’assistència sanitària que mereixen els castellonencs i tots els turistes que aposten per la nostra província als mesos d’estiu, on la població augmenta de manera exponencial en multitud de municipis de costa i d’interior”, segons el parer de la diputada provincial del PP de Castelló.

Cal recordar que la província disposa d’11 unitats SAMU distribuïdes en 11 bases, ubicades a Segorbe, la Vall d’Uixó, Oropesa, Torreblanca, Vilafranca, Sant Mateu, Morella, Vinaròs, Castelló de la Plana, on n’hi ha dues (Hospital General Universitari i Hospital de la Magdalena). A aquestes cal afegir la base de l’helicòpter medicalitzat a El Grao de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: