El PPCS recolzarà amb un programa de 10.000 euros Asemi i impulsarà la col·laboració de l’Hospital Provincial amb l’Institut de Recerca de Malalties Rares

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, recolzarà amb un programa de 10.000 euros l’Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi) i impulsarà la col·laboració de l’Hospital Provincial amb l’Institut de Recerca de Malalties Rares. Així ho subratlla la líder provincial del PP el Dia Mundial de les Malalties Rares en què, una vegada més, Marta Barrachina ha volgut demostrar el seu “suport i compromís” amb les persones que pateixen una malaltia minoritària i amb les seves famílies.

La líder provincial del PP avança en la mateixa línia de treball del president nacional, Alberto Núñez Feijóo, que recentment s’ha reunit amb la jove valenciana Noah Higón Bellver, que pateix set malalties rares, per visibilitzar a nivell nacional el problema de les persones que pateixen malalties minoritàries.

La presidenta provincial del PP de Castelló i diputada, Marta Barrachina, es compromet a atendre la gran tasca que fa Asemi a través d’un conveni amb la Diputació a partir de les eleccions del proper 28 de maig. A més, “al PP també volem impulsar la col·laboració de l’Hospital Provincial amb l’Institut de Recerca de Malalties Rares i que s’avanci en el diagnòstic perinatal”, subratlla Marta Barrachina.

“Són moltes les demandes que ens ha traslladat la presidenta d’Asemi, Bárbara Congost, i des del PP de la província ens comprometem a treballar ia traslladar aquestes demandes davant de les administracions competents perquè es millori l’atenció i la qualitat de vida de les persones amb una malaltia minoritària i les seves famílies”, explica Barrachina.

“Des del Partit Popular de la província de Castelló creiem que cal que administracions públiques com la Diputació donin suport als pacients ia les famílies de l’Associació de Malalties Minoritàries”, subratlla Marta Barrachina. “Els recursos han d’arribar als que ho necessiten més. És impossible que avancem com a societat si no atenem tots els ciutadans i oferim els millors recursos disponibles al conjunt dels castellonencs”, indica la líder provincial del PP.

La presidenta provincial del PP de Castelló destaca “la tasca d’Asemi a favor de les persones amb malalties minoritàries i el suport prestat a les famílies”. “Al PP de la província de Castelló seguirem treballant amb l´objectiu d´escoltar i atendre de primera mà les necessitats d´associacions com Asemi perquè a través de les reunions periòdiques amb les associacions es poden seguir buscant les solucions per intentar donar resposta a les necessitats reals de tots els castellonencs”, destaca Marta Barrachina.

“Volem una província on tots els castellonencs estiguin igual d’atesos i ens posem a la pell d’aquestes famílies per millorar el seu dia a dia”, afegeix la presidenta provincial del PP.

L’Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi) és una associació sense ànim de lucre que va néixer a Castelló a l’octubre del 2015 amb l’objectiu de visibilitzar les malalties minoritàries així com oferir assessorament a les famílies. Totes les activitats d´Asemi van encaminades a millorar la qualitat de vida i la independència d´aquestes persones. A més, realitza estudis de les necessitats físiques i cognitives de cadascuna de les persones. També ofereix activitats com xerrades, suport escolar i orientació mèdica a les famílies.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: