El PPCS reclama els ajuts màxims que permet la Unió Europea per a les empreses ceràmiques davant la frenada del 30% de la producció

El Partit Popular de la província de Castelló reclama els ajuts màxims que permet la Unió Europea per a les empreses ceràmiques davant la frenada del 30% de la producció en l’última dada publicada relativa al mes de setembre passat.

El secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, alerta que el sector taulell de la província de Castelló encadena cinc mesos consecutius de caiguda de producció, cosa que es tradueix en més ERTE i més treballadors afectats.

“El Govern de Sánchez i de Puig segueixen amb els seus falsos anuncis sense concedir ajuts adequats i immediats, i segueixen sense concedir els ajuts que la Unió Europea permet donar a les empreses ceràmiques. Mentrestant, la indústria de Castelló continua aturant forns i presentant Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació. A la província ja hi ha 8.700 treballadors a ERTE al sector ceràmic, un de cada dos treballadors del sector”, recorda Aguilella.

L’última dada de l’Índex de Producció Industrial (IPI) corresponent al mes de setembre mostra un descens del 29,5% respecte a l’any anterior, una caiguda encara més important, del 31,8%, si s’atenen les correccions per efectes estacionals i de calendari. Amb l’última dada de setembre, la rajola de Castelló encadena cinc mesos consecutius de caiguda a la producció.

“La província de Castelló està suportant mes rere mes tancament de forns i ERTE mentre el Govern de Sánchez continua mirant cap a una altra banda malgrat que la Unió Europea permet que els estats donin més ajudes a la indústria, una mesura que sí que estan executant des de fa mesos altres països competidors com Itàlia”, adverteix el secretari general del PPCS.

La Comissió Europea ha adoptat una nova modificació del Marc Temporal d’Ajuts d’Estat mitjançant la qual es permet als estats membres continuar fent ús de la flexibilitat prevista a les normes sobre ajuts estatals per donar suport a l’economia en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna i per fer front als elevats preus del gas a la Unió Europea.

La modificació augmenta la flexibilitat i les possibilitats de suport per part dels governs per a les empreses afectades per l’augment dels costos de l’energia, amb una sèrie de salvaguardes.

“El sector ceràmic de la província de Castelló, de la mateixa manera que altres que també estan patint la pujada del preu del gas, poden ser recolzats pels seus respectius governs amb fins a 150 milions d’euros per empresa”, recorda Aguilella. Tot i això, “el Govern del PSOE continua sense presentar mesures i el sector ceràmic de Castelló corre el seriós risc de quedar-se a la cua i de seguir apagant-se a poc a poc”, lamenta el secretari general del PP de la província de Castelló.

“És molt urgent que el Govern del PSOE reaccioni d’una vegada per totes perquè la indústria de Castelló pugui competir en les mateixes condicions que altres productors europeus com Itàlia”, reclama Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: