El PPCS reclama al PSOE que reaccioni per evitar la fallida de la rajola que paga el gas deu vegades més car que fa un any

El Partit Popular de la província de Castelló ha reclamat al Govern d’Espanya “les mesures útils proposades pel PPCS al Govern d’Espanya, la Generalitat i la Diputació per evitar la fallida de la rajola que paga el gas deu vegades més car avui que fa un any”.

Així ho ha posat de manifest el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, que ha reclamat la “màxima implicació del Govern d’Espanya per habilitar immediatament el Pla de Resiliència de la Indústria Ceràmica que vam reclamar el passat any a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat 2022 perquè, amb 350 milions d’euros, el sector fes front a la crisi energètica amb garanties”.

Aquesta acció no ha estat l’única, recorda Aguilella, empresa pel PPCS per defensar les més de 25.000 famílies de la nostra província que viuen del sector. “El seu futur ens importa i ens mobilitza, perquè el tancament anunciat de plantes per la pujada dels preus del gas i l’electricitat, l’augment del cost de les primeres matèries, i els ERTE (Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació) urgeixen la presa de decisions immediates mentre Sánchez va a Europa amb els Acords de l’illa de La Palma”.

Perquè el PPCS exigeix ​​una bateria d’accions que blindin el sector des del novembre del 2020, quan van reclamar al PSOE mesures econòmiques i rebaixes fiscals que esmorteïssin l’escenari crític en què es mou el sector com a conseqüència de la Llei del Canvi Climàtic i Transició Ecològica, el Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric i els nous criteris per als drets d‟emissió.

En paral·lel, “hem reclamat des de fa més d’un any la rebaixa del 25% de l’IAE a nivell provincial que el PSOE ha tombat de manera reiterada, i avui seguim exigint que s’atengui el sector per salvar milers de llocs de treball”. “Cal flexibilitzar els costos energètics, frenar l´especulació del mercat de drets d´emissions de CO2 i promoure incentius fiscals que creïn oportunitats”, afirma Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: