El PPCS qualifica d’“inadmissible” la pujada d’impostos el 2022 del Govern de Sánchez i Puig

El Partit Popular de Castelló ha qualificat la pujada d’impostos a tots els castellonencs d’“inadmissible” en un moment en què la inflació continua la tendència alcista. Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar al desembre al 6,7%, el nivell més alt des del març del 1992. Una escalada de preus que afecta tots els productes i serveis bàsics , com la llet, que ha pujat un 14%, o els macarrons, amb un increment del 20%. Més pressió fiscal per a les famílies que suporten una tarifa de la llum que ha pujat un 21% a la factura del darrer any.

El secretari general del PP de la província de Castelló, Salvador Aguilella, assegura que “si la pujada dels preus ja provoca per si sola un empobriment dels castellonencs, ara cal afegir-hi la inadmissible pujada d’impostos del Govern de Sánchez i Puig que agreugen el problema ia més ataca la competitivitat de les empreses, cosa que provocarà més atur”. Un escenari que aguditza la dada ja de per si negativa del mes de desembre, en què la província va veure com es destruïen 5.000 contractes.

Cal recordar que des de l’1 de gener s’ha incrementat la pressió fiscal a tots els castellonencs en augmentar la quota d’autònoms, l’impost de societats i la matriculació. I disminuir els beneficis dels plans de pensions. I que el Govern de Puig ha acordat crear una taxa turística.

Per exemple, les quotes que paguen els autònoms a la Seguretat Social s’elevaran aproximadament entre 60 i 252 euros, depenent de la base per la qual cotitzin, pel que fa al pagat el 2021. I els fabricants i distribuïdors representats per ANFAC calculen que el preu dels mitjans dels cotxes pujarà fins a 1.000 euros i que això, unit a la crisi dels semiconductors que allarga el temps d’espera per rebre el vehicle, farà que es deixin de matricular fins a 100.000 unitats a Espanya.

I també hi ha una rebaixa substancial a la quantitat màxima que poden desgravar els que tingueren un pla de pensions, passant d’una aportació màxima deduïble de 2.000 euros a 1.500 euros. Es tracta de la segona destralada que pateixen aquests plans, el límit de deducció dels quals ja va passar de 8.000 a 2.000 euros amb els Pressupostos de l’any passat. I per si no n’hi hagués prou, Puig acorda crear una taxa turística el 2022 que afectarà un sector tan perjudicat per la COVID en els dos últims anys.

Aguilella assegura que “necessitem un canvi de governs com més aviat millor, per redreçar l’economia i abaixar impostos. Des del Partit Popular tenim clar que cal aplicar immediatament la baixada d’impostos anunciada per Pablo Casado i Carlos Mazón. I cal redreçar la política econòmica actual que ens porta de cap a un empobriment de les famílies, i al tancament d’empreses i destrucció ocupació”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: