El PPCS presenta rebaixes fiscals de fins al 40% en l’adquisició d’habitatges de segona mà

El Partit Popular ha presentat a la seva seu provincial el pla fiscal de Carlos Mazón dirigit a aplicar rebaixes fiscals de fins al 40% en l’adquisició d’habitatges de segona mà. Ho ha fet amb la presència del diputat autonòmic del PPCV, Rubén Ibáñez, que juntament amb la portaveu provincial i senadora del PPCS, Salomé Pradas, i la candidata del PP a l’alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, s’han reunit amb un nodrit grup de promotors, constructors i Agents de la Propietat Immobiliària (API) que s’han donat cita per conèixer de primera mà les mesures fiscals promogudes pel PPCV i plantejar problemàtiques concretes i solucions eficaces a les necessitats del sector.

Tal com ha relatat Rubén Ibáñez, “el pla estima una rebaixa del fins al 40% a la càrrega fiscal que porta associada la compra d’un habitatge de segona mà i planteja avantatges tant a l’escalat com a la progressivitat de l’Impost de Transmissions Patrimonials (ITP) i l’Impost Actes Jurídics Documentats (AJD).

A aquestes accions s’hi suma la construcció de 10.000 habitatges de protecció oficial al llarg de tota la legislatura a la Comunitat Valenciana “per fomentar i facilitar l’accés a l’habitatge, especialment entre els joves”. “Es tracta d’un dret que ha de ser promogut i des de la Generalitat Valenciana Carlos Mazón està disposat a impulsar-lo amb accions que siguin útils i eficaces”, ha assenyalat Ibáñez.

És per això que es planteja a més l’aplicació d’un tipus superreduït del 3% als joves, les famílies nombroses i els habitatges que es troben a localitats en risc de despoblació”. “A totes aquestes operacions se’ls donarà un tractament especial, ja que que som conscients dels perfils socials que més problemes han de superar per poder tenir una llar en propietat i també d’aquells municipis que lluiten per no desaparèixer”, tal com ha detallat la portaveu provincial del PPCS.

Per a la resta de compradors potencials, el tipus “caurà del 10% actual al 6%, 8% i 9%, en funció del valor de l’habitatge i amb un tipus mínim del 6% per a immobles de fins a 250.000 euros”, ha concretat Prades.

Finalment, tant la senadora com el diputat autonòmic del PPCV han posat èmfasi en la voluntat i el compromís de Carlos Mazón de facilitar la compra d’immobles entre els més vulnerables amb el desig que tots aquells que vulguin adquirir un habitatge trobin un Consell sensible i proper”.

I per això, ha manifestat la portaveu provincial del PPCS, “és fonamental escoltar promotors, constructors i API, ja que són ells com a professionals els que millor conèixer el sector, que tal com ens han manifestat, és urgent que redueixi la burocràcia i guanyi en agilitat”. “És una aposta del nostre president regional i estem decidits a fer-ho possible, perquè no serveix de res promoure ajudes i beneficis fiscals si a l’hora de sol·licitar-los suposa un calvari per a qui aspira a obtenir-los”, ha conclòs Salomé Pradas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: