El PPCS pacta una taula de treball amb agricultors i cooperatives per salvar la citricultura del ”cotonet’

La presidenta de l’PP de Castelló, Marta Barrachina, treballarà de la mà d’agricultors, cooperatives i tècnics de l’àmbit de la citricultura per garantir el futur “que mereix el millor fruit d’aquesta terra que avui el Govern de l’PSOE ha tirat per terra en una mostra d’absolut menyspreu “.

Aquest és el compromís assolit ahir a la dirigent provincial en una reunió mantinguda a la Cambra Agrària de Borriana amb representants de el sector citrícola. El repte és “buscar les solucions que el Govern de Pedro Sánchez i el Consell de Ximo Puig ignoren” i per això el PP planteja una taula de treball “en què se senten totes les parts implicades i ens permeti avançar en la presa de decisions que responguin a les necessitats de el sector “. Sobre la taula, qüestions prioritàries com la plaga de l’ ‘cotonet’, la competència deslleial de la fruita que arriba de Sud-àfrica, les traves a les exportacions o el gravíssim problema de rendibilitat de la fruita en el camp per als agricultors, entre altres qüestions.

A la primera presa de contacte va participar el secretari general de La Unió, Carles Peris; el president d’ASAJA-Castelló, José Vicente Guinot; el president de Asociex, Jorge García; així com el director de la Cooperativa Agrícola de Borriana, Juan Vicente Moros, al costat de tècnics d’altres cooperatives agrícoles. Presidida per Marta Barrachina, va comptar així mateix amb el secretari general de l’PPCS, Salvador Aguilella, el diputat al Congrés Óscar Clavell, els senadors Salomé Pradas i Vicente Martínez, el diputat autonòmic Rubén Ibáñez, el president de l’PP a Borriana, Juan Granell, juntament a alcaldes com el de Moncofa i regidors com Vicente Tejedo, per Borriana, i representants de Vila-real, Nules, Almassora i Vilavella.

“Estem en un moment decisiu i si no s’actua el dany pot ser letal per a la campanya de 2022. Per això, és urgent que es prenguin decisions definitives per salvar la citricultura, perquè la situació és alarmant com a conseqüència de l’abandó més injust que ha provocat el PSOE amb la seva desídia. Mai han cregut en l’esforç i el sacrifici de camp i la tasca i entrega que hi ha darrere de cada fruit. Només així s’entén que l’hagin deixat caure a terra “.

En efecte, el ‘cotonet’ ha estat una de les plagues més lesives per al camp que el PSOE ha alimentat a força de no posar fre ni solucions com sí que han fet altres països. En efecte, tal com va assenyalar el Govern d’Espanya a una pregunta presentada pel diputat al Congrés Óscar Clavell, la Generalitat Valenciana de Ximo Puig mai ha reclamat ajudes per pal·liar el desastre provocat pel ‘cotonet’.

“El repte és que aquesta situació no vagi a pitjor. Per això, hem acordat amb els professionals treballar en el desenvolupament d’iniciatives que exigeixin de el Govern d’Espanya i el Consell solucions per evitar un nou annus horribilis “. Perquè “aquest càstig immerescut que està patint el camp s’ha d’evitar. Ho hem intentat a tots els nivells i ens hem topat amb el sectarisme d’un Govern i un Consell que menyspreen el camp. Però no anem a desistir, perquè després de cada fruit hi ha una família que viu pendent dels cultius que són sinònim de riquesa i oportunitats per a la nostra província “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: