El PPCS exigeix una Diputació que garanteixi l’arribada dels fons europeus als 115 municipis de menys de 5.000 habitants

El Grup Parlamentari del PP a la Diputació de Castelló ha reivindicat el paper de la institució en la concessió dels fons europeus als municipis de menys de 5.000 habitants. Tal com ha assenyalat la portaveu adjunta del PP a la Diputació, Mª Ángeles Pallarés, les limitacions d’aquests municipis quant a plantilles i recursos “són molt limitades”. I fruit d’aquesta escassetat de recursos resulta molt complicat afrontar el volum de tramitació que exigeixen fons com els Next Generation de la Unió Europea.

Per tot això, “i sent conscients que aquesta manca de plantilles i recursos pot portar localitats de la nostra província a perdre aquests fons, des de la Diputació s’hauria d’exercir una funció d’auxili i ajuda”. El repte”, assenyala Pallarés, és “assegurar que tots els municipis que vulguin reclamar aquests fons poden fer-ho independentment de quins siguin els seus recursos propis”. “I és evident que a la província de Castelló són moltes més les localitats que tenen menys de 5.000 habitants i que, per tant, no tenen les plantilles i els recursos suficients per afrontar aquest volum burocràtic, que aquelles que disposen de capacitat sobrada per complir la tramitació”.

I és aquí on, per a Pallarés, “resulta fonamental la tasca de la Diputació”. “Hem de ser capaços que cap municipi no es quedi enrere per la seva escassetat de recursos. L’arribada dels fons europeus és una oportunitat que no podem desaprofitar i des del Partit Popular estarem al costat dels més petits perquè fan gran aquesta província”.

En aquest sentit, explica la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, “desitgem que PSOE i Compromís tinguin la sensibilitat suficient per atendre aquesta trucada d’auxili. Que rescatin els que estan asfixiats per una càrrega burocràtica incapaç d’assumir en municipis que, de vegades, no arriben ni al centenar d’habitants. I que ajudin els que demanen demanen cobertura, perquè des del primer fins al darrer, els 135 municipis d’aquesta província mereixen el finançament europeu que sigui capaç de liderar la recuperació del nostre territori”, ha manifestat Pallarés.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: