El PPCS exigeix restituir les freqüències de tren i dotar de maquinistes la xarxa de Rodalies de Castelló

El Partit Popular de Castelló, a través del seu portaveu provincial i secretària general del PP al Senat, Salomé Pradas, ha exigit al PSOE la restitució immediata de les freqüències de Rodalies que ha desmantellat així com la cobertura de les baixes de maquinistes.

“El PSOE té el mèrit dubtós d’haver conduït el caos a una xarxa de transport que en mans del PP era garantia de puntualitat i servei. Un mitjà de transport que el PP va aconseguir ampliar i reforçar a Castelló amb la declaració de l’Obligació de Servei Públic (OSP) aprovada el 2017, que permetria incrementar a 12 les freqüències de tren entre Castelló i Vinaròs. Avui el PSOE les ha reduït a 9 i s’hi han de sumar sengles suspeses entre Castelló i València”.

Aquesta aposta definitiva venia acompanyada d’una partida econòmica de 1.436 milions d’euros dirigida a materialitzar el Pla de millora de la qualitat de rodalies de la Comunitat Valenciana que el PP va aprovar el 2017. “Un objectiu clar per millorar un recurs que som conscients que és bàsic per a milers de castellonencs de qualsevol edat i condició, perquè el tren és un mitjà de transport clau per a moltes famílies”.

I per això, assenyala Pradas, “exigim que el PSOE deixi d’enganyar la població amb propaganda que només porta a la desesperació. Perquè per al 2021 van anunciar 263 milions i l’únic que han fet és aprofundir en el caos en demostrar-se incapaços de preveure les baixes de maquinistes. Avui la realitat és que ningú no confia en un transport que el PSOE ha conduït al caos. No hi ha garanties del compliment dhoraris, ni de la sortida de les freqüències establertes. No hi ha cap garantia i aquesta manca de seguretat ha provocat la fugida dels usuaris”.

Des del PPCS “reclamem la màxima inversió per a aquesta xarxa de transport”. “Ho hem fet a través dʻuna iniciativa de millora als Pressupostos Generals de lʻEstat (PGE) que el PSOE ha rebutjat”. Una proposta que contemplava una inversió de 4 milions d’euros per millorar la xarxa de Rodalies, però que “una vegada més el PSOE ha menystingut en una mostra clara d’abandonament cap a la nostra província”.

Però des del PPCS “continuarem reivindicant la inversió necessària davant de la propaganda socialista”. Perquè “la posada en escena del 28 de desembre passat entre el president del Consell, Ximo Puig, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, s’ha traduït en fum. I el fum s?esfuma, no resol els problemes”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: