El PPCS exigeix mesures urgents que blindin les 25.000 famílies que viuen de la ceràmica

El Partit Popular de Castelló ha fet una crida al PSOE perquè “a tots els nivells institucionals es traci un full de ruta que blindi i protegeixi les 25.000 famílies que viuen de la ceràmica i l’economia de tota la província de Castelló”. La demanda l’ha formulat el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, després de reivindicar des de fa més d’un any “alternatives al càstig competitiu i pujades fiscals a què el PSOE està sotmetent al sector taulell que és nòmina i seguretat per a milers de famílies de la nostra província”.

Aguilella ha recordat que des del novembre del 2020 el PP reclama al PSOE mesures econòmiques i rebaixes fiscals que esmorteeixin l’escenari crític en què es mou el sector com a conseqüència de la Llei del Canvi Climàtic i Transició Ecològica, el Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric i els nous criteris per als drets demissió. Ho ha fet a través de Diputació, amb una rebaixa ambiciosa de l’IAE que el PSOE va tombar el novembre del 2020, i posant l’altaveu a les demandes del sector de comú acord amb la patronal ASCER en una reunió mantinguda el 24 de maig del 2021. “Rebaixes que flexibilitzin costos disparats per la pujada del gas i l’electricitat, que avui es paga a la xifra rècord de 339,84 euros/MWh. És urgent el cessament de l’especulació del mercat de drets d’emissions de CO2 i cal promoure incentius fiscals per fomentar les inversions”, recorda el secretari general del PPCS.

Tot això “traslladat en forma d’iniciatives a les diferents institucions en què governa el PSOE en un intent responsable i urgent de frenar la desocupació al sector de la rajola avui estudia tancaments temporals de plantes i acomiadaments dels seus empleats a través d’ERTE (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació). I tot això, tombat i vetat per l’esquerra a Madrid, València i la Diputació”. al teixit econòmic de la rajola que”.

Des del PPCS, recorda Aguilella, “continuarem posant el focus a les famílies que avui veuen perillar la seva nòmina”. “Seguirem proposant alternatives útils, realistes i pràctiques per caminar cap a les energies renovables, tal com demana Europa, però a través de plans assenyats que no precipitin l’enfonsament del sector i la desaparició de milers de llocs de treball”. “I reclamarem als governs d’esquerra que dirigeixen Espanya, la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial de Castelló la implementació de mesures fiscals que garanteixin la feina als 25.000 veïns de la nostra província que avui, com a conseqüència dels càstigs del PSOE, els porten a la ruïna”. “És urgent escoltar el sector, incorporar les seves propostes, modificar la llei i incorporar la bateria de mesures fiscals que mitiguin un gravamen energètic que és letal per al sector”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: