El PPCS exigeix mesures urgents per evitar el col·lapse ceràmic

El Partit Popular de Castelló ha fet una crida urgent al PSOE per habilitar mesures urgents que evitin el col·lapse d’un sector, el ceràmic, que “les polítiques irresponsables del PSOE estan conduint a una situació insostenible com a conseqüència de la manca de plans de prevenció habilitats amb la deguda antelació”.

L’anunci massiu d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) i el tancament temporal de plantes per la pujada dels costos energètics agreujada per la guerra d’Ucraïna “ens ha conduït a un escenari que des de fa anys intentàvem evitar”. Ho comenta Salvador Aguilella, secretari general del PPCS, que recorda que el seu partit reclama des del 2019 iniciatives que afavoreixin la protecció de les més de 25.000 famílies emprades en aquest sector”.

L’escenari actual és la conseqüència inequívoca d’una política socialista que en lloc d’habilitar mesures útils i eficaces per frenar la crisi del sector ceràmic “ha decidit vetar totes i cadascuna de les mesures que hem presentat de la mà dels professionals de la rajola. Perquè l’objectiu és que milers de famílies que viuen i tenen la seva nòmina d’aquest sector, no es vegin al carrer per les dramàtiques conseqüències de polítiques que, com passa amb el PSOE, en lloc d’ajudar provoquen la fallida i l’empobriment de les famílies i el territori”.

Des de Castelló, recorda Salvador Aguilella, presentem al Congrés un Pla de Resiliència de la indústria ceràmica dotat amb 350 milions d’euros que Sánchez va esborrar d’un cop de ploma dels pressupostos per al 2022. Al Consell, a través del nostre president regional, Carlos Mazón , reclamem la baixada dels impostos, principalment l’impost especial d’hidrocarburs, així com l’IVA a tots els components de la factura del gas per poder portar aquesta situació. I des de la Diputació, a través de la nostra presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, exigim la rebaixa d’un 25% de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) que PSOE i Compromís carreguen les empreses per injectar 4,5 milions al teixit econòmic que l’esquerra ha tombat amb un pla de formació específic per garantir resposta a la demanda del sector.

“El problema avui no és la guerra d’Ucraïna, que lògicament ha agreujat la situació energètica i els costos. El problema avui és el resultat de les lesives polítiques d’un PSOE que en lloc d’atendre les propostes útils que des del 2019 hem plantejat s’ha dedicat a rebutjar-les i avui el resultat és el tancament de plantes i l’ERTE per a moltes famílies. Un col·lapse que exigeix ​​avui accions urgents i contundents davant d’un PSOE que segueix posant-se de perfil”, ha lamentat Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: