El PPCS exigeix al Congrés la rebaixa dels hidrocarburs i reduir l’IVA a un 4% al gas natural i la calefacció urbana

El Partit Popular de Castelló defensarà al Congrés dels Diputats la reducció de l’impost als hidrocarburs i la rebaixa al 4% de l’IVA al gas natural i la calefacció urbana. Les dues accions “directes, realistes i eficaces” fonamenten una Proposició No de Llei (PNL) que el PP espera debatre a la Cambra Baixa amb l’objectiu de garantir a la província “solucions a una situació insostenible dels preus que asfixia dia a dia milers de ciutadans”.

Les declaracions les formula Óscar Clavell, diputat al Congrés, que defensa “la necessitat vital de rescatar la població en un moment absolutament crític provocat per la inacció d’un Govern d’Espanya que continua esfullant la margarida mentre les famílies no poden arribar a fi de mes”. Perquè “de cada 100 euros que ens costa omplir el dipòsit dels nostres vehicles, els recapta el Govern del PSOE en forma d’impostos”.

La iniciativa registrada “planteja solucions allà on hi ha problemes”. “És possible reduir l’impost sobre els hidrocarburs i aplicar nivells mínims de càrrega fiscal amb caràcter provisional i mentre persisteixi l’excepcional situació de preus”. “És urgent aplicar un tipus impositiu súper reduït del 4% de lʻIVA al subministrament de gas natural, i de calefacció urbana”. I “cal reduir la contribució corresponent als carburants al Fons d’Eficiència Energètica”.

Aquesta bateria de mesures “és possible aplicar avui, perquè demà ja serà massa tard. Tot i això el PSOE sembla fiar-ho tot a un Consell de Ministres que arribarà la setmana que ve amb milers de famílies a la vora del precipici fiscal”. “Perquè avui ja moltes són conscients que no podran fer front a totes les despeses que, com la hipoteca, arriben sí o sí a final de mes”.

Per això, assenyala Clavell, “cal renunciar a l’augment general de la fiscalitat dels hidrocarburs proposada pel Comitè d’Experts perquè la seva implementació només provocaria un dany addicional a famílies i al teixit empresarial i productiu”. “Ara és el moment d’auxiliar, no de castigar, i per això reclamem qualsevol modificació pressupostària que permeti reduir la despesa improductiva i aflorar el crèdit suficient perquè la nostra província, la nostra Comunitat Valenciana i el nostre país no s’enfonsi”, ha conclòs el diputat al Congrés pel PPCS.

Informació i Foto. PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: