El PPCS exigeix a Diputació la protecció de les més de 500 famílies de pescadors de Castelló que fa 10 dies que no treballen

El Partit Popular de Castelló ha defensat avui en comissió informativa a Diputació les més de 500 famílies de la província que dediquen la seva vida a la pesca. Ho ha fet reivindicant la necessitat “d’adoptar mesures urgents per garantir la protecció de tants treballadors que viuen de la pesca i que avui fa deu dies que no surten a pescar. Davant d’aquesta situació d’inestabilitat i ruïna absoluta no podem seguir de braços plegats”.

Ho ha reclamat el diputat provincial del PPCS i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, que coneix de primera mà “les dificultats i asfíxia que estan patint centenars de famílies des de Vinaròs a Borriana”. “Tots aquests ports pesquers de la nostra província que són l’orgull del nostre territori tenen els vaixells amarrats des de fa més d’una setmana. I dia que passa sense sortir a feina és un dia de jornal que es perd i la hipoteca, les factures i les despeses cauen sí o sí a final de mes”.

En aquest escenari, “aquesta institució provincial no es pot posar de perfil”, ha manifestat el diputat provincial en relació amb l’abstenció amb què el PSOE i Compromís han respost a la iniciativa del PP per demanar a la Diputació que actuï. “Aquesta és una proposta realista, que tracta de resoldre problemes reals, que avui són dramàtics, i que tracta d’implicar els que governen en una sortida per a tants ciutadans que avui no saben com faran front a les despeses”.

Perquè la desorbitada pujada dels costos del gasoil ha portat 146 embarcacions a quedar-se amarrades “perquè en lloc de guanys sortir a feina provoca pèrdues”. I en aquest escenari, “cal la reducció dels impostos que graven els hidrocarburs, a fi de reduir el nivell de preus del gasoil que utilitzen les embarcacions, així com exonerar dels pagaments de la Seguretat Social als armadors i també els cànons dexplotació i ocupació de les llotges”. Cal retardar el 2030 l’aplicació del Reglament Europeu sobre la pesca d’arrossegament per a la Mediterrània i cal “el pagament immediat de tots els ajuts pendents i la demanda per crear una Direcció General de Pesca que s’ocupi exclusivament del sector, els seus demandes i els seus problemes”. “Solucions davant de les quals lamentem que PSOE i Compromís s’abstinguin quan el que ens demanen els pescadors és fermesa, solvència i diligència”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: