El PPCS és urgent contractar guardes rurals per frenar l’onada de robatoris que la Guàrdia Civil reconeix però que el PSOE i Compromís neguen

El Partit Popular ha fet una crida al “sentit comú” perquè PSOE i Compromís aprovin la proposta plantejada pel PPCS a Diputació i reservin un fons de 400.000 euros per garantir a pobles amb escassos recursos la contractació de guardes rurals amb el repte d’aturar l’onada de robatoris que pateix el camp.

La petició la formula la portaveu del PPCS a Diputació, Mª Ángeles Pallarés, que considera “urgent i necessari” donar resposta a municipis que veuen com els seus agricultors viuen sota l’amenaça de ser víctimes de robatoris de tones de garrofes que avui assoleix els preus màxims al mercat.

I per aconseguir-ho, “cal reforçar les plantilles d’agents de la Guàrdia Civil”, perquè tal com denuncia l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) “està sota mínims”, i en paral·lel “dotar els pobles amb menys de 5.000 habitants que disposen dels recursos econòmics suficients per contractar la seguretat al camp que els donen els guardes rurals”.

La primera la defensa el PP des de l’any passat amb una inversió més gran en personal i recursos per a la Benemèrita i un pla de rehabilitació i reforma de casernes que el PSOE va tombar al Congrés i al Senat.

La segona de les accions la va presentar el PP aquest dimarts 13 passat en ple amb la intenció “de resoldre de manera eficaç un problema que afecta el nostre camp” i que PSOE i Compromís van decidir tombar. “No entenem com els dos partits es posen una bena per no veure la realitat que pateixen desenes de pagesos. No s’entén que una institució que ha d’estar al costat dels que més la necessiten ignora municipis que no tenen capacitat econòmica per poder afrontar una onada de robatoris que creix i es multiplica”.

Al PP, ha declarat Pallarés, “continuarem exercint d’altaveu dels nostres pobles, elevant la veu de l’interior perquè PSOE i Compromís escoltin la seva trucada d’auxili. Perquè es tracta, precisament, de blindar un camp que ja té prou càstig amb les plagues, les inclemències meteorològiques i la nul·la defensa dels seus interessos per part del PSOE a Europa com ara haver de bregar amb un increment dels delictes que ataquen directament a milers de famílies de la nostra província”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: