El PPCS es reuneix amb les confraries de pescadors i defensa les 800 famílies que viuen de la pesca a la província de Castelló

El Partit Popular ha tornat a defensar el futur per a les famílies que viuen de la pesca a la província, “un sector que és sinònim de feina i nòmina per a més de 800 famílies de Castelló”. Així ho ha declarat Salomé Pradas, portaveu del Partit Popular a la província de Castelló, després de reunir-se amb la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, que han traslladat al Partit Popular una situació absolutament crítica del sector i “que el PSOE, lluny de resoldre, enquista”, tal com denuncia Pradas.

A la reunió celebrada al Grau de Castelló han participat representants de la Confederació de Confraries de pesca de Castelló, València i Alacant, així com la portaveu popular de pesca al Senat, Amaya Landín; el secretari nacional de pesca del Partit Popular, Jorge Martínez; el vicesecretari de pesca del PPCV, Ernesto Fernández; el secretari de pesca del PPCV, José Francisco Martínez Bacas; la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat; així com Salomé Pradas, portaveu provincial del PPCS i vicesecretària d’Ocupació del PPCV.

Tal com fa referència la també senadora del PPCS, “la bonificació dels carburants és un pegat que no resol els problemes. Fa falta molt més per poder pescar en uns caladors que, en el cas de Castelló, reben un tracte especialment proteccionista per part dels professionals. De 12 hores que està permès pescar, només se’n treballen 10”, explica Pradas.

Els problemes a què s’enfronta el sector de la pesca és el del cost del carburant, la revisió de la potència dels motors així com el preu del peix “que es paga als pescadors a preus de fa 30 anys”, quan els costos de la pesca “s’han disparat”, segons denuncia Pradas, cosa que a la seva consideració “fan que la pesca es torni antieconòmica”. Durant la reunió també s’ha abordat la problemàtica del relleu generacional o el retard continuat en el pagament de les parades per part de la Generalitat Valenciana.

La portaveu provincial del PPCS es va comprometre amb les Confraries de pescadors a continuar reivindicant solucions a totes aquestes problemàtiques davant de la Diputació, les Corts Valencianes, el Congrés i el Senat. Al PP “estem convençuts i preparats per exercir una altra política, la que escolti els problemes dels nostres sectors amb l’objectiu de resoldre’ls, perquè avui, en el cas de la pesca, treballen per un jornal que no supera els 100 euros setmanals. I és evident que quan les despeses superen els ingressos, no hi ha rendibilitat ni viabilitat possible”. “La pesca està caminant cap al col·lapse, que només una alternativa de govern seriosa i responsable és capaç d’evitar. Estem preparats per assumir el repte”, ha declarat la portaveu provincial del PPCS.

Per a Pradas, “el PSOE necessita un bany de realitat però, per a més càstig de la nostra província i de tot Espanya, viu aïllat del carrer”. Perquè, tal com ha explicat la senadora, “avui el PSOE no està amb els problemes de la gent, amb resoldre les preocupacions de tantes famílies que no arriben a final de mes i ser útils als ciutadans”. “Pedro Sánchez està amb les seves preocupacions, amb la derogació del delicte de sedició i amb la reforma del delicte de malversació, aquests amb què es pot garantir la presidència fins a les properes eleccions. És així de lamentable”, assenyala Pradas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: