El PPCS demana reforços i alerta que gairebé la meitat d’ambulàncies SAMU van donar servei sense metge el primer cap de setmana de juliol

El Partit Popular de la província de Castelló exigeix ​​reforços sanitaris “immediatament” i alerta que gairebé la meitat d’ambulàncies SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent) van donar servei sense metge durant el primer cap de setmana de juliol a les comarques castellonenques, a plena arrencada de la temporada estival amb l’augment de població i d’urgències que això comporta.

En concret, durant la primera jornada del mes de juliol, és a dir divendres passat, les ambulàncies SAMU que van donar servei sense metge van ser les que s’ubiquen a Morella, Vilafranca, Sant Mateu i la Vall d’Uixó; mentre que l’endemà, és a dir, durant la jornada del 2 de juliol, van oferir el servei sense metge les ambulàncies SAMU de Morella, Vilafranca i Segorbe, segons van alertar fonts sanitàries al PP de la província de Castelló.

La diputada provincial del PP de Castelló Nieves Martínez denuncia que l’absència de metges a les ambulàncies SAMU es concentra als municipis de l’interior de la província de Castelló. A més, Nieves Martínez recorda que “és obligatori que el SAMU compti amb un metge per prestar el servei sanitari que aquesta unitat ofereix, més si és possible als mesos d’estiu, on la població i les urgències augmenten a la província”. “La Conselleria de Sanitat ha de reforçar de manera immediata les ambulàncies SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent) que presten servei sense metge, perquè suposa posar en risc la seguretat dels pacients”, afegeix la diputada provincial del PP.

“Una ambulància SAMU no pot sortir sense metge, és obligació de la Conselleria de Sanitat posar solucions i mitjans per poder cobrir el personal mèdic o que aquestes ambulàncies no surtin amb la retolació SAMU”, indica Nieves Martínez.
“Aquesta situació resulta insostenible, per això el PP de la província de Castelló exigeix ​​a la Conselleria de Sanitat que rectifiqui i aporti els mitjans necessaris per corregir aquestes greus mancances de personal i manca de respecte tant als veïns de la província de Castelló com al resta de professionals del SAMU”, subratlla la diputada provincial del PP de Castelló.

Cal recordar que cada ambulància de suport vital avançat està dotada d´un equip SAMU, format per metge, personal d´infermeria i tècnic en emergències sanitàries. Pel que fa al material, compten amb tot l’equipament tècnic necessari per prestar una assistència vital especialitzada a qualsevol usuari.

La província disposa d’11 unitats SAMU, distribuïdes en 11 bases, ubicades a Segorbe, la Vall d’Uixó, Oropesa, Torreblanca, Vilafranca, Sant Mateu, Morella, Vinaròs, Castelló de la Plana, on n’hi ha dues (Hospital General Universitari i Hospital de la Magdalena). A aquestes cal afegir la base de l’helicòpter medicalitzat a El Grao de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: