El PPCS demana que Diputació reservi 400.000 euros perquè els municipis contractin guardes rurals que evitin robatoris al camp

El Grup Parlamentari del Partit Popular a la Diputació Provincial de Castelló exigirà a PSOE i Compromís que reservin un fons de 400.000 euros per frenar l’onada de robatoris que des de l’agost passat pateixen els camps de cultiu. Les garrofes, pel seu elevat preu de mercat, que ja supera l’euro, s’ha convertit en un objecte de desig per als amics dels aliè “i exigeixen a prendre mesures, des de les administracions públiques, per tallar aquesta problemàtica”.

Així ho considera la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, Mª Ángeles Pallarés, que aquesta setmana ha registrat a Diputació una iniciativa amb l’objectiu que l’Ajuntament d’Ajuntaments “estigui al costat dels que ens han llançat una trucada d’auxili davant d’un problema que no poden aturar amb els seus recursos limitats”.

La proposta en defensa dels municipis, aquells que no superen els 5.000 habitants i la principal activitat econòmica dels quals és l’agrícola, estableix que es reservi un fons suficient perquè “cada ajuntament pugui contractar guardes rurals titulats que exerceixin la inspecció i control que freni l’onada de robatoris que castiga milers de famílies”.

La iniciativa, si bé va dirigida als camps de garrofer que són en aquests moments els principals afectats per aquests delictes, “també s’estén a un altre tipus de cultius que puguin resultar castigats pels robatoris, com ara l’ametlla o la taronja” . “Cal crear una convocatòria prou flexible per assegurar a les nostres poblacions el suport que necessiten en les condicions que cada localitat estimi més oportunes”.

I en paral·lel, “cal implicar la Generalitat Valenciana perquè desenvolupi campanyes de conscienciació i sensibilització que siguin capaces de prevenir i reduir aquests casos que tant de mal fan al nostre vast terreny de cultiu”. En opinió de Pallarés, “l’esforç i el sacrifici dels agricultors mereix tota la nostra atenció perquè no només són garantia de qualitat i excel·lència, són un fortí contra la despoblació que assegura que el nostre interior té oportunitats i molt de futur”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: