El PPCS demana modificar la llei de residus per autoritzar les cremes agrícoles

El Partit Popular de la província de Castelló promourà un acord a nivell provincial amb totes les forces polítiques que defensi la modificació de la llei de residus aprovada pel PSOE per autoritzar, de manera definitiva, la crema de les podes agrícoles que l’esquerra ha prohibit al camp.

La proposta en positiu i en resposta a les demandes dels afectats la defensa la vicesecretària del PPCS, Mª Ángeles Pallarés, que considera “que la instrucció emesa pel Consell per resoldre de manera temporal el veto imposat pel Govern d’Espanya només és un pegat que, a la pràctica, complica encara més el procediment”.

En efecte, l’ordre disposada per la Conselleria d’Agricultura després de la prohibició de la crema de la poda en camps de cultiu “sotmet els agricultors a un procediment burocràtic que asfixia petits propietaris, cooperatives i ajuntaments”. Amb la nova instrucció, “el sol·licitant, sigui individual o amb caràcter col·lectiu per a un conjunt de parcel·les, haurà d’adreçar-se a la direcció territorial de Castelló per presentar la documentació per la qual sol·licite la crema a diferents terres de cultiu”.

A més, el tràmit tindrà data de caducitat. “Només donen tres anys per aplicar aquest tràmit, perquè un cop complert el termini, s’aplicarà la llei de residus en tota la seva extensió. És a dir, que la crema de podes a camps de cultiu quedarà totalment prohibida”.
És per això, defensa Pallarés, “que cal buscar una solució amb caràcter definitiu, no pegat ni asfixiar el pagès, sinó donar-li solucions. I en defensa dels seus interessos hi ha el Partit Popular, promovent aquest acord a nivell provincial que reivindiqui les seves demandes però amb caràcter definitiu, sense mesures excepcionals que només compliquen el problema i que, a més, ens aboquen de nou a la prohibició que defensa i expressa el PSOE a la seva llei de residus”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: