El PPCS demana al PSOE activar després de 4 mesos el pla que faciliti a l’interior la compra de cases en ruïna, la ITV i la rehabilitació de façanes

El Partit Popular de Castelló s’ha reunit avui a Diputació amb el PSOE per exigir de l’equip de govern el compliment del Pla de Rehabilitació d’Habitatges que la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, va pactar el desembre passat al pressupost provincial 2022.

Ho ha reclamat la portaveu adjunta del PPCS, Mª Ángeles Pallarés, que juntament amb el portaveu provincial, Salvador Aguilella, s’ha entrevistat amb el PSOE després de sol·licitar el març passat una reunió per conèixer els avenços de la iniciativa popular. “Han passat quatre mesos des de l’acord del desembre i volem que aquesta proposta ja sigui una realitat”.

Per això, el PPCS ha reclamat l’aprovació urgent de les bases que, dotades amb un milió d’euros, permetin ajudar l’interior a través dels ajuntaments que exerciran com a gestors directes que administrin els fons a través de tres vies. La primera és la dirigida a la compra o rehabilitació per part dels consistoris d’habitatges abandonats o en ruïnes i, amb això, evitar riscos entre la població i promoure’n la recuperació amb fins turístics o habitacionals.

D’altra banda, l’acció també s’ha d’adreçar que aquests consistoris tinguin la llibertat de convocar una línia d’ajuts amb aquests fons que faciliti als propietaris d’immobles la tramitació de les inspeccions obligatòries dels immobles. “Els fons servirien per activar aquesta ITV i facilitar-ne el finançament”, ha assenyalat Pallarés.

Finalment, la tercera línia d’acció seria l’adreçada a la rehabilitació de façanes, de manera que el consistori tingui l’opció d’aprofitar aquestes subvencions per rehabilitar-les o, si escau, pintar-les.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: