El PPCS alerta de l’eliminació de més de 100 hores de reforç al mes als col·legis i instituts de Castelló per al proper curs

El Partit Popular de la província de Castelló alerta dels greus efectes que tindrà la reducció de professorat del Pla d’Actuació per a la Millora (PAM) als col·legis i instituts de la província. El vicesecretari d’Educació del PP de Castelló, Adrián Casabó, revela que la retallada aplicada per la Conselleria eliminarà més de 100 hores de reforç cada mes als col·legis i instituts de la província. En concret, la reducció serà a les etapes de Primària i Secundària, en què les hores de reforç són bàsiques perquè els alumnes puguin tenir els millors recursos disponibles al seu abast per no quedar-se enrere en dues etapes crucials per al desenvolupament i la formació dels estudiants.

“Si es vol que els centres compleixin la normativa d’inclusió, cal comptar amb més professorat, especialment de les especialitats de Pedagogia Terapèutica (PT) i d’Audició i Llenguatge (AL), per atendre millor els alumnes amb més necessitats” , lamenta Casabó. “Al Consell no importa la qualitat educativa ni oferir tots els recursos disponibles als alumnes per millorar les seves capacitats i, per tant, les seves opcions de futur”, explica Casabó.

La realitat és que el Consell retalla les hores de reforços a Primària i Secundària i els alumnes de la província de Castelló amb més necessitats educatives perdran més de 100 hores datenció al mes per millorar les seves capacitats. En total, són més de 250.000 hores de reforç perdudes”, quantifica el vicesecretari d’Educació del PP de Castelló.

Incertesa amb la LOMLOE

Amb l’objectiu de comptar amb una educació de qualitat, el vicesecretari d’Educació del PP de Castelló recorda que el Partit Popular estudiarà tots els recursos legals per frenar els diferents decrets d’educació per aplicar la LOMLOE a la Comunitat Valenciana.

Aquests decrets, que regulen els currículums per aplicar la nova Llei educativa en les diferents etapes educatives, suposaran, segons el vicesecretari d’Educació del PP de Castelló, “un greu retrocés en la qualitat de l’ensenyament”. A més, “permetent titular amb suspensos, s’empobreixerà la formació, es rebaixaran els continguts de múltiples matèries i amb els decrets s’ataca enormement les humanitats, retallant càrrega horària d’assignatures com la cultura clàssica, la música o l’educació religiosa atemptant directament a la llibertat de les famílies”, exposa Casabó.

A més, el vicesecretari d’Educació ha alertat de “la incertesa” que està generant la LOMLOE als centres, ja que a meitat de juliol el professorat continua esperant la publicació definitiva de les concrecions autonòmiques de la nova llei que obligarà els docents a adaptar programacions als nous requisits.

“Al model educatiu del Consell de Puig tot és imposició i dogmatisme perquè estan més preocupats pels seus imposar el seu model que per l’educació de qualitat que mereixen tots els estudiants de la província de Castelló i del conjunt de la Comunitat Valenciana”, subratlla Adrián Casabó.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: