El PP urgeix tractaments contra la plaga del cotonet i ajudes que compensin les pèrdues per a l’agricultura

El Partit Popular ha defensat avui al Senat d’Espanya la necessitat que es recuperi de manera urgent el permís per poder aplicar tractaments eficaços amb la plaga coneguda com ‘cotonet de les Valls’ i ha reclamat, a més, que de forma urgent s’aprovin compensacions davant les pèrdues milionàries que viurà l’agricultura a causa de la plaga.

I que tal com ha defensat el senador per Castelló, Vicent Martínez, “demanem ajudes per al sector de l’administració perquè ha estat la ineficàcia de l’administració, tant el Govern central com la Generalitat Valenciana, els que han provocat aquestes pèrdues”. La proposta ha tirat endavant malgrat el vot en contra de l’PSOE al Senat.

El senador ha explicat que aquesta plaga afecta no només als cítrics, sinó a fruites com el caqui. Fins ara, malgrat que la plaga es va detectar el 2009, estava controlada gràcies a l’ús de fitosanitaris però la legislació comunitària ha prohibit el seu ús, sense que el Govern o la Generalitat hagin ofert alternatives.

No obstant això, altres països de la Unió Europea els governs sí que han actuat, com ara Itàlia, han aconseguit una moratòria en l’ús dels fitosanitaris. En el cas d’Espanya “la ineficàcia i la descoordinació entre administracions ha fet que les pèrdues se situïn per sobre dels 80 milions d’euros i que estiguem parlant de 450.000 tones de fruita que seran un malbaratament alimentari”.

Davant la gravetat de la situació, des del PP el seu senador per Castelló ha demanat “que de manera urgent es pugui usar els tractaments o alternatives que mitiguin els efectes d’aquest desastre que, a més, s’ha traslladat ja a altres comunitats com Catalunya, Múrcia o Andalusia “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: