El PP reuneix la Mesa de la joventut per abordar el problema de la salut mental als joves

El PP ha reunit la Mesa de la joventut per abordar el problema de la salut mental als joves.

A la trobada celebrada a Santa Pola han estat presents la portaveu de Joventut del GPP, Lucía Peral, el portaveu de Sanitat, José Juan Zaplana, i diferents joves emprenedors i experts que treballen en l’àmbit de la salut.

Lucia Peral ha assenyalat que “el suïcidi és la principal causa de mort no natural als joves. Des del 2016 al 2021 s’han incrementat els casos d’intents de suïcidis un 277%. La situació és preocupant i l’anterior govern de Puig no va fer res. No ens podem quedar de braços plegats. Per això hem posat sobre la taula els problemes actuals i les possibles solucions per abordar-los. És la nostra obligació posar el focus en la crisi de salut mental que afecta els joves avui dia al nostre país i en especial a la Comunitat Valenciana”.

“Es tracta no només de prevenir el suïcidi sinó d’intervenir en els casos previs, no només amb accions de prevenció del suïcidi, sinó també atenent la salut mental des d’edats primerenques a l’àmbit escolar. Cal prevenir en els menors també la depressió, la dependència, l’anorèxia, la bulímia o l’assetjament escolar”.

Per part seua, el portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana, ha explicat les distintes mesures que seran executades en els pròxims mesos pel govern valencià de Carlos Mazón. “Per fi hi ha un pla de xoc per millorar la salut mental, amb reforç de plantilles especialistes especialment a nivell juvenil i d’atenció a menors, i amb iniciatives centrades també en la prevenció. A més, hi haurà una deducció a l’IRPF fins a 300 euros pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar que necessitin ajuda per patir patologies assimilades a problemes de salut mental”.

Precisament, a la trobada de treball s’ha posat èmfasi en les mesures de prevenció per pal·liar la conducta suïcida des de l’àmbit de la psicologia, la nutrició i la fisioteràpia.

Taula de la Joventut valenciana

Aquesta és la primera taula de la Joventut valenciana amb diferents col·lectius de làmbit juvenil. Té previst reunir-se periòdicament per presentar iniciatives i propostes i “posar els joves al centre del debat”.

Peral ha explicat que amb aquestes reunions “volem situar les polítiques de joventut al cor de l’agenda de les Corts i poder transformar-les en propostes concretes que es traslladin després al ple oa les diferents comissions de les Corts per debatre i aprovar”.

Finalment, la portaveu de joventut del GPP ha afirmat que “és important comptar amb les associacions per engegar les polítiques i les iniciatives necessàries que donin solucions a les seves principals reivindicacions. Com més espais de participació i treball, més s’escoltarà la veu dels joves en tots els àmbits, també al parlament valencià”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: