El PP reivindica 9.160.780 € més per a la ciutat davant uns comptes de la Generalitat irrisòries per a Castelló

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, i el portaveu d’Economia del Grup parlamentari Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, han desgranat en roda de premsa les 25 esmenes presentades als Pressupostos de la Generalitat Valenciana, on reivindiquen 9.160.780 euros més de finançament per a actuacions oblidades a la ciutat de Castelló.

Carrasco: “Són actuacions demandades per la pròpia ciutat de Castelló -que hem anat recollint a través de la nostra Ruta Ciutadana-, amb les que pretenem pal·liar el menyspreu i l’absència de projecte de ciutat dels que ens governen. Proposem més de 9 milions d’euros més, davant els 4,4 milions d’euros irrisoris que ens va assignar el Consell de Puig i Oltra “.

Cal recordar que el pressupost autonòmic per a la ciutat s’ha reduït en un 7% respecte a l’any 2017 i aquest ja venia reduït en un 23% respecte a l’any anterior (2016). El Consell no executa i torna a pressupostar el mateix per a l’any següent. De fet el 90% del pressupost és continuista respecte dels projectes que va posar en marxa el Partit Popular.

“Per això, les esmenes o propostes de millora són moltes més que les inversions que ens van presentar en l’esborrany de pressupostos, en al qual només figurava com a novetat el bulevard La Plana”.

Per la seva banda, Rubén Ibáñez, ha assenyalat que són esmenes reals, necessitats palpables que només necessiten voluntat política per posar-se en marxa, ja que els diners estan al Consell. “Nosaltres els proposem com invertir-“.

Carrasco: “Sol·licitem partides econòmiques específiques per a l’adequació i reforma dels següents escoles: CEIP V. Marzá, CEIP Sebastián Elcano, CEIP Antonio Armelles, CEIP Mestre Canós, CEIP Bisbe Climent, CEIP Herrero, CEIP Cervantes i CEIP Baptista Porcar”.

Pel que fa al Centre Salut Raval Universitari, “és just que el pressupostin com a tal i no com Centre Auxiliar que com apareix en els comptes del Consell. Demanem que es destinin 500.000 euros més per avançar en aquest compromís “.

“En matèria d’infraestructures hem tornat a sol·licitar el tancament de la ronda de circumval·lació Oest, demanem més inversió per a obres antiinundacions a la Marjaleria, l’ampliació del carril bici fins al polígon del Serrallo per facilitar el transport en bicicleta als treballadors d’empreses com UBE o BP, l’ampliació del Parc Litoral a les platges del Gurugú i el Serradal, consignar una partida per L1 i L2 del TRAM per connectar Castelló amb Benicàssim, Almassora, Vila-real, Borriana i Onda, l’ampliació del carril bici des de la rotonda de la cadira fins a la rotonda davant de l’Hospital General i una Tourist info a l’estació de Castelló “.

“Respecte a l’únic projecte estrella que contempla a Consell de Puig i Oltra per a la ciutat, el Bulevard La Plana, demanem que la partida per 2018 s’incrementi en 200.000 euros més, perquè es pugui veure alguna cosa més que la redacció del projecte”.

“Demanem recuperar la línia de finançament amb el Banc d’Aliments, atendre la reivindicació de COCEMFE d’un centre de formació i rehabilitació, per al qual hem contemplat 200.000 euros”.

També en matèria social -i fruit d’una sol·licitud expressa de AFDEM-, “demanem al Consell més inversió en pisos socials tutelats, la Conselleria d’Igualtat és conscient de la llista d’espera que hi ha actualment. Demanem l’ampliació de personal per al centre d’acollida ASPROPACE, tal com ens han traslladat des de l’associació “.

Pel que fa al pla de rehabilitació d’habitatges socials a Sant Llorenç, “sol·licitem 475.780 euros més per a aquesta actuació que el Consell ha retallat a només 24.000 euros per al 2018, quan comptava amb un pressupost superior als 300.000 euros”.

Per coherència, se sol·licita també fer realitat compromisos adoptats per unanimitat en el Ple, com la construcció del Conservatori de Dansa de Castelló (DI juliol 2017) i la creació d’un centre d’hemodiàlisi a l’Hospital la Plana, tal com ha sol·licitat la associació local Alcer Castalia.

També és prioritària l’especificació d’una partida per a la construcció de la nova residència de la tercera edat. I en la mateixa línia, recuperar la subvenció per a les Aules de la tercera Edat.

Finalment, però no menys important, tornem a sol·licitar una unitat SAMU per al Grau i la recuperació de la Torre del Pinaret.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: