El PP recolza comerciants i hostalers en la recollida de firmes contra el Castelló Central que suposa deixar sense vida el cor de la ciutat

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, mostra el seu suport i el del seu grup als comerciants i als hostalers que han iniciat una campanya de recollida de signatures per paralitzar el projecte del govern d’Emparo Marco, que persegueix tancar més carrers daccés al centre de la ciutat. Una mesura que comporta la instal·lació de més càmeres com les que ja multen, a raó de 80 euros, al centre.

“No volem una ciutat morta, sense comerços ni restauració. Per això, hem signat, juntament amb un miler de persones que ja ho han fet, contra el projecte del govern municipal conegut com ‘Castelló Central’, que tancarà al trànsit més carrers del centre en el pitjor moment de crisi, just quan els establiments i empreses de serveis intenten agafar aire. Si Europa exigeix ​​reduir emissions de CO2, cal analitzar totes les opcions, el Castelló Central no és la millor en vista de les pèrdues que augura el comerç local”, explica la portaveu del PP, Begoña Carrasco.

Aquest ‘projecte estrella’ del tripartit se suma als problemes que arrosseguen els establiments ubicats al cor de la ciutat, com la dificultat, cada vegada més, per accedir-hi, la manca d’il·luminació o la manca de neteja. La Zona de Baixes Emissions (ZBE) rebatejada com a Castelló Central, contempla 745.000 metres quadrats de superfície perimetrada per les rondes Millars i Magdalena, per l’Oest; Cerdán de Tallada, pel Nord; per Sant Roc, Sant Fèlix, Governador i Casalduch, per l’Est i per Orfebres Santalínea, pel Sud.

“En lloc d’impulsar projectes que facilitin la mobilitat i l’accés al centre, com proposem des del PP, el govern de Castelló aposta per tancar al trànsit un 75% del nucli urbà, cosa que va en contra de les necessitats que en aquest moment de crisi té el comerç local”, insisteix.

I afegeix: “No és moment de més tancaments de carrers, com ja han fet a l’av. de Lidón, amb un cost de 3,3 milions i contra una majoria social. Recordem, a més a més, que Europa està revisant amb lupa aquesta reforma que compta amb finançament europeu. I com que l’equip de govern farà amb les obres de la plaça la Pau, properes als 900.000 euros. El que toca és escoltar els castellonencs, respectar la participació ciutadana i ajudar-los a superar la crisi”.

Carrasco ja va proposar al gener destinar els gairebé 900.000 euros que costa l’obra de la plaça la Pau a elaborar un pla de mobilitat que millori i faciliti l’accés al centre; a posar en marxa un transport ecològic i gratuït que permeti apropar la gent al centre; a campanyes d’aparcament gratuït a pàrquings; a augmentar els bons comercials; a eliminar el sistema sancionador de càmeres; a la millora de la il·luminació i neteja; a un pla d’embelliment amb ajuts per a la restauració de façanes, entre altres mesures que revitalitzin el nucli antic, “fent-ho més accessible i atractiu”.

El passat 21 de juny, durant la celebració del Consell de Comerç, òrgan consultiu del qual formen part les associacions de comerciants, entre altres representants del sector, ja en va quedar calada l’oposició al Castelló Central. Allà van manifestar que les necessitats prioritàries i urgents del comerç local són unes altres de molt diferents. El sector va demanar ajudes per no tancar, recuperar clients, reactivar l’economia i no deixar morir el centre.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: