El PP reclama protegir i promocionar el patrimoni de la pedra en sec de Santa Magdalena

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Santa Magdalena de Polpís, Víctor Cervera, ha reclamat a l’consistori la defensa i protecció dels elements emblemàtics de la localitat construïts amb la tècnica de la pedra en sec. “Aquest patrimoni és un orgull i un emblema que hem de preservar. És un valor únic, una riquesa immaterial que mereix l’esforç de les institucions públiques per posar-lo en valor i garantir el seu futur “.

Cervera, que s’ha mostrat convençut “de la necessitat d’invertir en aquests elements arquitectònics únics de la província”, ha remès a l’consistori un inventari fotogràfic de diverses casetes, típiques de la població, construïdes amb aquesta tècnica.

“L’art de construir amb pedra en sec ha estat declarat recentment Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. És una tècnica única i singular que té en el nostre terme municipal diferents exponents que mereixen la màxima protecció “. En aquest sentit, ha declarat el regidor, “hem realitzat un inventari que hem lliurat a l’alcalde amb el desig de poder treballar en la protecció d’aquests elements”.

Així les coses, Cervera allarga la mà a l’alcalde “per treballar conjuntament per aquell patrimoni que és orgull de la nostra localitat”. “Esperem que la nostra proposta sigui tinguda en compte i s’actuï, ja que hi ha moltes casetes que presenten un estat d’abandó notable que no hauríem de tolerar”. Per això, ha assenyalat el portaveu de PP, “tot el nostre suport a la defensa d’aquestes construccions i la màxima inversió per aconseguir que Santa Magdalena de Polpís exhibeixi orgullosa elements que són passat, present i futur del nostre poble”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: