El PP Castelló reclama al PSOE que executi el pla d’helisuperfícies que fa tres anys que està bloquejat

El Partit Popular de Castelló ha presentat una pregunta per escrit a la Diputació lenta de PSOE i Compromís per exigir dels responsables provincials el grau d’execució del pla provincial d’helisuperfícies que el PP va desenvolupar durant la darrera etapa de govern i que en mans de la esquerra ha quedat bloquejat.

“Ens han bombardejat a propaganda però lamentablement la província continua esperant que es posin a treballar”. Així ho ha declarat David Vicente, diputat provincial del PPCS a la institució, que reclama del PSOE “més pala i menys escaig”. “Malgasten en propaganda i després no hi ha diners per dotar la nostra província, especialment al nostre interior, d’aquells recursos que són vitals per a la vida”.

Des del PP, explica Vicente, “considerem necessàries les helisuperfícies perquè faciliten l’auxili en cas d’emergència sanitària a zones d’interior, especialment”. És per això que el mandat 2015-19, el PP va desenvolupar un pla provincial de bases per a helicòpters medicalitzats que es componia de 15 àrees d’aterratge a diferents punts de la província. La primera a inaugurar-se va ser la de Sant Vicenç de Piedrahita, a Corts d’Arenoso, el 2 d’agost del 2017. Amb una inversió de 25.000 euros, s’hi sumarien les bases d’Alcalà de Xivert, Barraques i Zorita. Així, fins a 15 noves infraestructures disseminades en punts estratègics de tota la província amb una inversió de 450.000 euros en matèria d’emergències que se sumarien a les 10 ja operatives. En total, l’objectiu que ens vam marcar va ser dotar Castelló amb una xarxa de 25 bases”.

Tot i això, “van arribar PSOE i Compromís i tot va quedar paralitzat. El novembre del 2020 van anunciar una inversió de 80.000 euros per crear tres nous heliports però els seus compromisos públics no es tradueixen en fets. La realitat és que avui, gairebé tres anys després que l’esquerra arribés a la Diputació, el president n’ha promogut una al seu poble, Sueras, però segueixen pendents helisuperfícies a diferents punts de la província”.

És el cas de Ludiente, l’alcalde del qual reclama aquesta base des de fa anys. O d’Arañuel, que ja ha demanat auxili a la Diputació per agilitzar l’execució d’aquesta obra. El 26 d’octubre del 2019, recorda l’alcalde, l’Ajuntament d’Arañuel feia pública la compra de sòl mitjançant expropiació forçosa de 2.153 m2 de superfície al paratge de Molino Viejo per executar l’helisuperfície. Més de dos anys després i un recurs davant el Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa per poder obtenir la parcel·la, composta per 2.022 m2 de matoll i 132 m2 de sòl improductiu, “el procés està bloquejat i per això hem demanat a Diputació que intercedeixi per ajudar-nos ”, relata el seu alcalde, Justo Palomares.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: