El PP proposa unitats especialitzades de les FCSE, establir oficines municipals de suport a les víctimes i reforçar les penes fins a 3 anys per ocupació il·legal d’habitatges

El vicesecretari d’Institucional del Partit Popular i cap de llista al Congrés per València, Esteban González Pons, ha anunciat avui que el PP “farà de la lluita contra l’ocupació il·legal un dels seus temes fonamentals al seu programa electoral”.

González Pons s’ha pronunciat així a Bonrepòs i Mirambell, on s’ha reunit amb veïns per atendre les preocupacions en matèria de seguretat o convivència veïnal.

El candidat al Congrés ha explicat que el PP proposa cinc mesures fonamentals: posar en marxa unitats especialitzades de les FCSE, reforçar les penes de fins a 3 anys per ocupació il·legal d’habitatges, reformar la llei de la propietat horitzontal -amb instruments de defensa jurídica- , reformar la llei de bases de règim local -registre nul al padró-, una reforma tributària -tornar l’IBI i impost de patrimoni- i establir oficines municipals de suport a les víctimes.

“Amb Sánchez l’okupació a Espanya ha pujat un 41%”, ha assenyalat González Pons, que ha afirmat que Espanya “és una excepció a Europa respecte a l’ocupació il·legal d’habitatges, ja que a països com França, Alemanya, Suècia i Itàlia” es prenen mesures”.

“A Espanya són okupades, de mitjana, 46 vivendes cada dia. És un problema greu a què cal fer front perquè les famílies espanyoles tenen els seus estalvis en vivenda. Hi ha un problema amb les famílies vulnerables que cal resoldre, però no es pot fer a costa de les famílies de classe mitjana que són propietàries de vivendes que són okupades i tenen veritables dificultats per recuperar-les”, ha assenyalat.

Així, González Pons ha manifestat que la política del PP “protegirà el vulnerable i perseguirà els barruts” i ha recordat que a la ciutat de València l’alcaldessa, María José Catalá, ja ha fet un pas sobre això, en anunciar que farà de baixa del padró als okupes.

“La llei d’habitatge no protegeix les víctimes. Una persona que veu com okupen casa seva no pot esperar una mitjana de 21 mesos per veure resolt el procés judicial, i aquestes són les dades que dóna a CGPJ el juny del 2023”, ha indicat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: