El PP proposa la modificació de la Llei de Costes per preservar els poblats marítims de la província de Castelló

El Partit Popular proposa una modificació de la Llei de Costes per protegir i preservar la singularitat dels poblats marítims de litoral de la província de Castelló. L’objectiu és impulsar les mesures legals necessàries que permetin donar seguretat jurídica, i per tant conservar, els nuclis tradicionals que estan en primera línia de costa de molts municipis de Castelló, i que ara mateix estan amenaçats de desaparició per la regressió marina i la falta d’inversions per part de Govern d’Espanya de Pedro Sánchez.

La presidenta provincial de l’PP, Marta Barrachina, ha traslladat avui aquesta decisió, avalada per la direcció nacional de l’PP, en el transcurs d’una reunió que ha mantingut a Nules amb representants veïnals de la pròpia Nules, Torre la Sal, Almenara i Xilxes, i en la qual també han participat el secretari general de l’PPCS, Salvador Aguilella; la vicesecretària d’Ocupació, Emprenedoria i Infraestructures de l’PPCV i portaveu adjunta al Senat, Salomé Pradas; el senador Vicente Martínez Mus; els alcaldes de Moncofa, Wences Alós, i la Llosa, Ximo Llopis; així com els representants de l’PP d’Almenara, Cabanes i Nules.

“La costa de Castelló està amenaçada perquè el Govern no desenvolupa les inversions que fan falta en matèria d’espigons per frenar-les, una situació que afecta i de ple als propietaris que tenen els seus habitatges en els poblats marítims tradicionals de la costa de Castelló, que veuen amenaçats els seus drets, tal com s’ha demostrat en el cas de Torre la Sal, però que lamentablement no són els únics “, ha subratllat Marta Barrachina.

Per aquest motiu, el PPCS ha elevat una proposta parlamentària per la qual es modificarà la Llei de Costes, afegint-hi “una nova disposició addicional que aculli les particularitats de la costa de Castelló, que tenen valors etnològics propis i tenen un perfil associat a l’edificació tradicional a la costa espanyola “, tal com ja té reconegut Xilxes,” si bé tampoc el Govern de Pedro Sánchez ha culminat la protecció d’aquest nucli “.

En aquest sentit, la presidenta de l’PPCS, Marta Barrachina, ha traslladat que “el disseny que es proposa de la disposició addicional permetrà a aquests nuclis, si estan d’acord l’administració local i l’autonòmica, ser exclosos de l’domini públic marítim terrestre i, per tant, permetre que es mantingui la propietat privada sobre ells, a més de garantir un especial tractament en les obres de protecció de litoral “, atenent” unes reivindicacions veïnals que són històriques i entenem justes “.

La iniciativa ja compta amb el consens d’alguns territoris afectats per la mateixa problemàtica i des dels Populars s’obrirà la negociació a la resta de grups per comptar amb la majoria parlamentària suficient, amb vista que es pugui debatre abans de final d’aquest any.

“Tendim la mà a tots els partits polítics perquè es posicionin d’una vegada a la banda dels veïns de Castelló. La solució existeix, és a l’abast de tots i només és qüestió de voluntat política. Apel·lem a tots els partits perquè s’uneixin i donin suport a una iniciativa que és bona per als interessos dels veïns de la província i que donarà la seguretat jurídica necessària per preservar uns espais singulars que formen part del nostre patrimoni cultural, històric i paisatgístic “, ha conclòs Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: