El PP presenta una esmena a la totalitat el pressupost 2021 “perquè no són els que necessita Castelló en plena pandèmia”

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló ha registrat aquest matí una esmena a la totalitat de l’esborrany de l’pressupost que ha presentat el govern municipal de PSOE, Compromís i Podem per al que queda d’any 2021. La portaveu Begoña Carrasco ha explicat que ” no és el pressupost que necessita Castelló en plena pandèmia. Els comptes arriben set mesos tard, el que implica que no hi ha temps suficient per complir tot el que el govern de Amparo Marco promet als castellonencs “. En aquest sentit subratlla que “estem davant del govern municipal més car de la història d’aquesta ciutat i que pitjors resultats llança i com a exemple l’impagament de set mesos a l’empresa que presta el servei municipal d’ajuda a domicili, de què depenen 209 persones vulnerables. És un equip de govern esgotat que és incapaç de solucionar els problemes dels castellonencs, per això vam presentar una esmena a la totalitat de l’pressupost que és, al seu torn, una esmena a la totalitat de la gestió de el tripartit “.

I un altre exemple de la seva mala gestió, segons Carrasco, és que es repeteix la mateixa història de l’any passat, “en plena pandèmia i per segon any consecutiu tornen a aprovar els pressupostos tard i malament. En el millor dels casos el pressupost de 2021 entrarà en vigor el 29 d’agost, amb escassos quatre mesos per executar-lo. L’any passat ja el vam viure i el resultat va ser que els van sobrar 35 milions d’euros que no van ser retornats als castellonencs ni en forma d’inversions, ni serveis “.

En la compareixença davant els mitjans de comunicació Carrasco ha subratllat que a més són uns pressupostos que neixen sense consens, tot i la mà estesa de el Partit Popular que va proposar fins a 21 propostes per negociar el pressupost, al desembre, ia més vam proposar la creació i una comissió per a la Recuperació que mai es va crear “.

Mentre als castellonencs el govern municipal els exigeix ​​pagar els seus impostos quan toca, per exemple l’IBI que és, segons l’Autoritat Fiscal Independent (Airef) el segon més car d’Espanya, només superat per Madrid i empatat amb Barcelona, ​​i si no ho fan se’ls penalitza amb un recàrrec, el tripartit aprova els comptes set mesos tarda. “Considerem que és una burla a tots els castellonencs, jo proposo que se’ls apliqui el mateix recàrrec d’acord amb els set mesos que porten de retard als membres de l’equip de govern, que se’ls descompti del seu sou, aquest que es van pujar un 50%, per no aprovar el pressupost quan tocava, al gener “, apunta Carrasco.

Per a la líder dels populars són uns pressupostos ciència-ficció perquè si l’any passat ja els van sobrar 35 milions perquè no hi va haver temps en quatre mesos d’executar-los, aquest any passarà el mateix. No entenem com si els sobren diners no baixen els impostos als castellonencs com hem proposat des del Partit Popular perquè a la vista està que tenen marge per fer-ho, demanàvem una baixada d’impostos de set milions d’euros “.

Carrasco insisteix que hi ha alternativa, que un altre model és possible, “com el que aplicaria el Partit Popular si governés, un model de baixada d’impostos i prioritzar les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia com són el comerç, l’hostaleria, el turisme o l’oci nocturn, entre d’altres. No obstant això, aquest govern necessita seguir promocionant-amb autobombo, gastant gairebé un milió d’euros en publicitat “.

Per la seva banda, el regidor Popular Joan Carles Redondo ha apuntat que més que un pressupost “es tracta d’una liquidació anticipada de l’exercici. Repeteixen els mateixos errors de l’any passat “.

I adverteix: “Són uns pressupostos que no tenen credibilitat. L’any passat que també es van aprovar els comptes al juliol i van entrar en vigor a finals d’agost, només es va executar el 18% de les inversions. Aquest any, a data 30 de juny només s’ha executat el 7% de les inversions i tot i així, en el pressupost de 2021 el tripartit decideix incrementar la partida d’inversions, que és incapaç de gastar, en un 31%, cosa totalment irreal a l’hora de materialitzar “.

Rodó insisteix que no són els pressupostos que la ciutat necessita, “segueixen apostant per les despeses que no són prioritaris en aquests moments com la reforma i mobiliari de dependències municipals, publicitat i propaganda o el manteniment dels elevats salaris de l’equip de govern, el que suposa una absoluta falta d’empatia amb els prop de 16.000 aturats que té la ciutat i amb els autònoms i les pimes que porten agonitzant durant més d’un any, en lloc d’apostar per la creació d’ocupació i la reactivació econòmica. No atenen el comerç, ni a l’turisme, ni a l’hostaleria, ni a l’oci nocturn en plena pandèmia, quan haurien d’estar centrats en els sectors que pitjor ho estan passant ”

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: