El PP presenta un decàleg per exigir al Consell i al Govern el rescat de la ceràmica amb rebaixes del preu del gas i dels drets d’emissió

El Partit Popular de la província de Castelló ha presentat a Diputació un decàleg de mesures perquè el Gonierno i el Consell ajudin a la ceràmica, ja que “les anunciades fins ara són mesures insuficients que provoquen que avui més de 25.000 famílies vegin perillar la seva ocupació”.

El portaveu del PPCS a Diputació, Salvador Aguilella, ha desgranat el paquet d‟accions proposades que centren el seu objectiu en la rebaixa de costos del gas i les deduccions i ajudes per a un mercat d‟emissions especulatiu, amb la implicació del Consell, “que s‟ha lloc de perfil davant d’un problema vertebral per a l’economia de la nostra província”.

Des del PP plantegen en primer terme l’ampliació de les ajudes del Govern als sectors gasintesius, reduir els peatges i càrrecs del subministrament del gas i eliminar o, si escau, reduir l’impost especial d’hidrocarburs.

“Avui, l’errònia política exterior que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha practicat amb Algèria ha deixat la nostra ceràmica als peus dels cavalls”. I la solució, “ha d’arribar de la mà de qui ha generat el problema i del qual ni tan sols s’ha adonat al Congrés en una mostra de prepotència manifesta que avui castiga milers de famílies de la nostra província”, ha manifestat Aguilella.

Paral·lelament, el decàleg de rescat del PP planteja compensacions per al pagament dels drets d’emissió amb inversions dirigides a descarbonitzar les empreses, així com es reclama la modificació de la normativa europea per frenar l’especulació. “És fonamental compensar els costos directes de CO₂ per a sectors que competeixen en mercats internacionals i per a aquells que no tinguin alternativa a la descarbonització en un curt-mig termini”, assenyalen.

Un decàleg de solucions “en què el Consell ha d’implicar-se de forma directa”. “Assistim a un col·lapse de la nostra ceràmica i Ximo Puig se segueix posant de perfil. Ja està bé d’ignorar un sector que aquesta mateixa setmana ha sumat 6 nous ERTE (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) que afecten 336 persones al setembre i que ja pugen 5.750 treballadors afectats”. És necessari “dotar una línia d’ajudes urgents i extraordinàries per a totes les empreses damnificades per la ruptura de les relacions amb Algèria”, assenyala Aguilella.

Per acabar, la proposta del PP planteja també exigir al Consell agilitzar permisos i autoritzacions per a nous jaciments miners, reclamar del Govern d’Espanya la fórmula ICO per injectar tresoreria a les empreses i fomentar la tramitació d’alternatives a l’ús del gas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: