El PP presenta recurs d’inconstitucionalitat davant el decret llei de tempteig i retracte de la Generalitat

La presidenta de el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat a l’decret llei de Consell de tempteig i retracte en habitatge. El recurs ha estat presentat aquest matí per un grup de 50 senadors.

“Amb aquest decret l’administració pot quedar-se amb habitatges lliures i protegits durant tota la vida i que hagin estat adquirides per una execució hipotecària, dació en pagament o un reconeixement extrajudicial. Suposa l’expropiació d’un dret fonamental, la propietat, i és inconstitucional perquè envaeix competències que són de l’Estat en exclusiva -el dret de tempteig i retracte forma part de la legislació bàsica de l’Estat-, ha assenyalat.

Bonig s’ha pronunciat així aquest matí en roda de premsa al costat de l’portaveu de l’PP al Senat, Javier Maroto, i acompanyada per senadors i diputats de Congrés valencians.

“A més, no només afecta les compravendes d’immobles, també a la venda d’accions i immobles destinades a activitats econòmiques. Suposa burocratitzar, paralitzar inversió, no donar seguretat jurídica als inversors i condemnar aquells que volen comprar i vendre a estar supeditats al fet que la Generalitat tingui a bé exercir el dret a l’tempteig i retracte “, ha explicat.

Per a la presidenta de l’PPCV, es tracta d’un decret llei “que és pura demagògia, que es va tramitar per urgent necessitat i es demostra que per a la Generalitat no n’hi ha des del moment en què hi ha 800 habitatges de parc públic que estan tancades perquè no hi ha diners per rehabilitar-“.

Bonig també ha fet referència a la dada d’ocupacions il·legals d’habitatge, i ha assenyalat que el 2015 els habitatges públics de parc de la Generalitat ocupades eren 500, “mentre que el 2020 hi ha 1.300 i Puig no fa res”. “Per tant hi ha més de 2.000 habitatges de parc públic tancades i ocupades. És un clar exemple de ximonanuncios i de demagògia, però amb el dret a la propietat, esforç i sacrifici de la gent, no amb el seu “.

La presidenta de l’PPCV ha recordat, a més, que el col·legi de notaris ha protestat, els col·legis de registradors, les agències immobiliàries, les famílies. “Tots han protestat. No pot ser que la Generalitat tingui un dret d’adquisició preferent i ho hagi de manifestar en un termini d’un mes, el que suposa la paralització de les gestions “. Finalment, Bonig ha criticat que el decret no tingui articles específics sobre els fons voltors.

Per la seva banda, Maroto ha assenyalat que el decret llei “és una decisió arbitrària adoptada pel Govern de Puig i Oltra”. “Cada vegada que els socialistes, Podem i Compromís van de la mà s’ataca la propietat privada de la gent”, ha assegurat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: