El PP presenta a Torreblanca una moció per exigir la neteja dels solars urbans

El mal estat i la brutícia que s’acumula als solars urbans a la localitat de Torreblanca ha obligat al Partit Popular una moció en què es recull “el malestar dels veïns”, ha assenyalat la portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de la localitat, Tania Agut.

“La neteja i el manteniment dels solars urbans és un aspecte fonamental que s’ha de dur a terme per motius de seguretat, salubritat, decòrum i, especialment, per a la prevenció de plagues. Davant les múltiples queixes per part de veïns, hem comprovat que hi ha un nombre considerable de solars, parcel·les i terrenys sense urbanitzar on s’acumulen una quantitat ingent de residus, males herbes i brutícia”, explica Agut, que subratlla que aquesta situació de deixadesa per part del consistori “augmenta el risc d’incendis i els converteix en un lloc idoni per a la formació de plagues de rosegadors, senglars i insectes. Per això entenem que és fonamental dur a terme de manera periòdica la neteja de solars per evitar focus d’incendis, brutícia i infeccions”.

En aquest sentit, Tania Agut recorda que l’Ajuntament de Torreblanca “té l’obligació de mantenir i conservar les condicions de seguretat i salubritat dels seus solars, però, aquesta obligació no s’està complint. A aquest efecte, hi ha una ordenança municipal que regula la neteja i la tanca de solars i concretament l’article 2 estableix que els solars no edificats que bufonin amb la via o espai públic s’hauran de tancar i mantenir lliure de deixalles i residus i en les condicions degudes de salubritat, seguretat, ornament públic i decòrum ia més, exigeix ​​la desertització i desinfecció dels solars. Resulta evident que el mateix Ajuntament està incomplint la citada ordenança, ja que la majoria de solars municipals es troben en estat de deixadesa”.

A més, la portaveu popular assenyala que hi ha “nombrosos solars que pertanyen a entitats bancàries que també es troben en estat d’abandonament, però des del consistori no s’està actuant per solucionar aquest problema, malgrat que l’article 5 de la citada ordenança 2 municipal preveu el requeriment als propietaris per efectuar els treballs que siguin procedents i en cas de no atendre’l, contempla la imposició de multes coercitives amb periodicitat mensual. A més, també permet l’execució subsidiària dels treballs de neteja per part de l’Ajuntament, repercutint-li el cost amb el propietari”.

Des del Grup Municipal Popular es qualifica de “fonamental” que hi hagi un control més gran sobre els solars, especialment els municipals, i el manteniment d’aquests, comprovant periòdicament el seu estat per actuar amb antelació.

Per solucionar el problema, el PP demana a l’equip de govern de l’Ajuntament de Torreblanca que faci de manera urgent i immediata la neteja dels solars de titularitat municipal, que elabori un llistat amb tots els solars urbans existents al terme municipal, a fi de planificar de manera anual el control de neteja.; que apliqui l’ordenança municipal que regula la neteja i el tancament de solars, imposant sancions si és necessari i agilitzant els tràmits per a la neteja subsidiària de solars privats, repercutint-ne el cost al seu propietari; i per últim que posi en marxa una campanya de conscienciació sobre la importància de mantenir nets els solars i informarà sobre l’ordenança municipal que el regula, “principalment aquests mesos d’estiu, ja que les altes temperatures poden provocar focus d’incendis, plagues i infeccions”, puntualitza Tania Agut.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: