El PP exigeix un jutjat de violència sobre la dona a tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana

El PP demana un jutjat de violència sobre la dona a tots els partits judicials de la Comunitat i garantir el nombre d’efectius de les forces i cossos de seguretat de l’Estat destinats a la protecció de les dones.

Així ho ha anunciat Verónica Marcos, portaveu de violència de gènere del GPP a les Corts, que ha presentat una PNL a les Corts sol·licitant-ho. “Es tracta de garantir que, en tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana, hi hagi un jutjat exclusiu, o si no, amb competència en matèria de violència sobre la dona amb personal especialitzat. Aquestes peticions al Govern d’Espanya vénen reflectides al Pacte d’Estat contra la violència de gènere i ara les recollim en una proposta en què també instem el Consell a continuar desenvolupant mesures en aquesta línia”.

En concret, amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona el proper 25 de novembre, el GPP ha registrat una PNL en què sol·licita al Consell que segueixi garantint “l’assistència, protecció i suport, a les dones víctimes de violència, treballant també en la prevenció, la identificació de les causes i els perfils dels agressors”.

També demana a la proposta “realitzar campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana; dirigides especialment als més joves, ressaltant la necessitat d’implicar-se en l’eradicació de la violència contra les dones, a més de continuar desenvolupant i implementant les mesures del pacte d’estat contra la violència de gènere i continuar treballant en l’elaboració del II pacte valencià contra la violència de gènere i masclista”.

Verónica Marcos ha recordat que “durant el 2023, el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles ha ascendit a 52, fet que suposa 16 víctimes mortals més que en el mateix període de l’any passat, i cinc són de la Comunitat. Aquesta és la xifra més alta assolida des del 2010, quan es van registrar 53 víctimes mortals.

El 80% dels assassinats a dones es van produir sense denúncia prèvia i menys de 2 de cada 100 denúncies són de familiars i familiars de les dones maltractades per això hem de prendre les mesures necessàries per protegir les dones d’aquesta xacra”

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d