El PP esmena per valor de 46 milions els pressupostos de la Generalitat per pal·liar els oblits amb la ciutat de Castelló

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat avui en roda de premsa amb el diputat i portaveu d’economia del Partit Popular a les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, prop d’una trentena d’esmenes per valor de 46 milions als pressupostos de la Generalitat Valenciana 2022 per a la ciutat de Castelló. “Els comptes del Consell tornen a posar de manifest els oblits amb la ciutat de Castelló, ni tan sols consten el que ells mateixos anuncien, com ara la residència de la tercera edat, el conservatori de Música i Dansa, o el tancament de la ronda Oest. Això ens obliga a presentar una bateria d’esmenes perquè a més tenim una alcaldessa que és més socialista que alcaldessa, no alça la veu per no enfrontar-se als seus caps de files i prefereix agafar la maleta i marxar lluny abans que defensar l’interès general”, ha assenyalat.

En aquest sentit, assegura que “el PP sí que alça la veu pels castellonencs, perquè paguem impostos de primera perquè ens considerin valencians de tercera, sense que arribin les inversions necessàries perquè la nostra ciutat segueixi creixent”. I afegeix: “Anem a cop de Ximoanuncio i de posat nadalenc d’Emparo Marco, perquè el que anuncien no està recollit al pressupost. Des del PP Proposem doblar la inversió per als castellonencs, davant dels 20,9 milions d’euros que contemplen els comptes autonòmics per a la nostra ciutat proposem esmenes per valor de 46 milions, perquè portem 6 anys d’incompliments i Castelló no hi pot esperar més. Proposem que els castellonencs passin de rebre 120 euros de mitjana per habitant, a 264 euros”.

En aquest sentit, demana que en lloc d’invertir en allò que ningú no demana que s’inverteixi en aquests moments, cas de l’edifici de Borrull, més de 13 milions d’inversió per a més despatxos o en l’anunciada reforma del Caminàs, “suspès el projecte per dues vegades, i ara ho costejarà la Generalitat, en lloc d’invertir als centres de salut, contractar personal sanitari”, lamenta. A més, recorda l’adquisició de l’edifici de Correus per desnonar el servei postal del centre i la retallada que ha suposat el tancament del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) de Castelló, obligant el personal que es traslladi a treballar a València o seran acomiadats.

Les esmenes del PP passen per dotar de pressupost infraestructures educatives necessàries, com el conservatori de Música i Dansa i de tots els col·legis amb actuacions pendents des de l’anterior legislatura, entre els quals hi ha el CEIP Mestre Canós, CEIP Sebastià Elcano, CEIP Antonio Armelles , Bisbe Climent, CEIP Cervantes, CEIP Baptista Porcar o CEIP Sant Agustí. També es contempla una escola infantil al Grau.

Pel que fa a inversions en sanitat i benestar social destaca “el nou consultori de Constitució, l’ampliació del centre de salut Palleter, que ara està atenent a barracons, cosa que ens deixa en una situació tercermundista ia més demanem dotar d’una unitat SAMU al Grao i, per descomptat, la nova residència de la tercera edat, perquè a la nostra ciutat hi falten 700 places residencials d’aquesta mena”. Carrasco també contempla a les esmenes recuperar la línia de subvenció per a les aules de la tercera edat; per al banc d’aliments o l’ampliació de personal per al centre d’acollida Aspropace i ampliar els pisos socials tutelats que gestiona Afdem.

Respecte a infraestructures pendents, que també contemplen les esmenes del PP, hi ha les antiinundacions a la Marjaleria i en matèria de comunicacions el tancament de la ronda de circumval·lació oest i ampliació del carril bici des de la rotonda de la cadira fins a la rotonda que hi ha davant del hospital general. També la licitació i construcció cv-17; l’ampliació del carril bici fins al polígon del Serrallo o la continuació del Bulevard de la Plana, així com consignar una partida per a L1 i L2 del Tram per connectar Castelló amb Benicàssim, Almassora, Vila-real, Burriana i Onda.

Els Populars també proposen l’ampliació del parc litoral a les platges del Gurugú i el Serradal; l’estació Intermodal i nou accés ferroviari sud al Port.

Per part seva el diputat i portaveu d’Economia del Partit Popular a les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, ha destacat que Puig ha posat Castelló al furgó de cua, amb set anys d’oblits i incompliments. “No hi consta ni el tancament de la ronda Oest, ni la Ciutat de la Música, aquests pressupostos són una fantasia pressupostària amb ingressos que no se sostenen, perquè encara que el pressupost autonòmic ha anat augmentant any rere any, no es tradueix en més inversió per a Castelló. Tenim el govern més car de la història a la Generalitat en el pitjor moment de crisi econòmica i el pitjor de tot és que arrossega obres pendents des del 2016 i el 2017”, ha assenyalat.

ESMENES DEL PP AL PRESSUPOST DE LA GVA 2022 PER A LA CIUTAT DE CASTELLÓ:

Crear una línia pressupostària per a la construcció del conservatori de dansa de Castelló (1.000.000) per a la realització del projecte. Ho demanaven ells en di juliol 2017).

Crear una línia pressupostària per a la construcció d’un nou conservatori superior de música (500.000)

Recuperació de la volta del pinaret al gra. (250.000 )

Adequació i reforma del ceip mestre canós (3,5 milions)

Adequació i reforma del ceip sebastià elcà (promès reformar al seu propi pla).

Adequació i reforma del ceip antonio armelles (promès reformar al seu propi pla)

Adequació i reforma del ceip bisbe Climent (promès reformar al seu propi pla)

Adequació i reforma del ceip cervantes (promès reformar al seu propi pla)

Adequació i reforma del ceip baptista porcar (promès reformar al seu propi pla)

Adequació i reforma del ceip sant Agustí (promès reformar al seu propi pla)

Nova escola infantil al gra.

Especificar partida pressupostària per a la construcció de la nova residència de la tercera edat (només apareix partida genèrica) (1.500.000)

Recuperar la línia de subvenció per a les aules de la tercera edat (100.000)

Recuperar línia de finançament per al banc d’aliments (15.000)

Ampliació de personal per al centre d’acollida aspropaç (1 logopeda temps complet, 1 terapeuta ocupacional -centre atenció primerenca- + una altra persona a mitja jornada (sense quantificar)

Pisos socials tutelats (afdem). Hem parlat amb ells: només n’hi ha 4 a la ciutat de castelló, la llista d’espera la té conselleria d’igualtat. (sense quantificar)

Infraestructura antiinundacions a la marjaleria

Tancament de la ronda de circumval·lació oest i ampliació del carril bici des de la rotonda de la cadira fins a la rotonda que hi ha davant de l’hospital general (ronda oest).

Licitació i construcció cv-17 (connexió autovia de la plana amb la cs-22).

Ampliació carril bici fins al polígon de la serra per facilitar el transport amb bicicleta als treballadors d’empreses com ube o bp

Bulevard de la plana

Consignar una partida per a l1 i l2 del tram per connectar cs amb benicassim, almassora, vila-real, burriana i ona (sense quantificar)

Ampliació parc litoral a les platges del gurugú i el serradal (350.000 euros)

Estació intermodal i nou accés ferroviari sud al grau

Partida específica per a l’habilitació i l’adequació del nou consultori constitució

Partida específica per a l’ampliació del centre de salut palleter

Dotar una unitat samu al gra. (sense quantificar).

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: