El PP esmena el pressupost perquè el Govern assumeixi el cost de les dessaladores de Castelló

El Partit Popular de Castelló, dins de les esmenes presentades als pressupostos generals de l’Estat, ha reclamat que el Govern assumeixi el cost de les dessaladores que afecten la província de Castelló.

Així ho ha explicat avui la senadora de l’PP per Castelló, Salomé Pradas, que ha explicat que “en defensa dels interessos generals de la província de Castelló i dels ajuntaments afectats, siguin de el partit que siguin, hem presentat una esmena perquè sigui el Govern d’Espanya qui assumeixi el cost d’aquestes infraestructures de l’època socialista de Zapatero “.

La responsable d’el PP adverteix que el Govern ha d’assumir el cost íntegre de la construcció i amortització de les plantes dessaladores i eximir els ajuntaments afectats de l’pagament de la tarifa d’amortització que contenen els pre-convenis subscrits amb Acuamed.

La senadora recorda que el PP ha estat defensant aquesta tesi “malgrat que el PSOE hagi decidit de nou castigar la província i, fins i tot, anar en contra del que demanen els alcaldes socialistes a Castelló” que és que, de la mateixa manera que s’ha fet a Catalunya, el Govern pagui aquests costos que són inassumibles per als ajuntaments afectats.

En concret, Orpesa, Cabanes, Benicàssim, Moncofa i Xilxes es veuen afectats pel cost d’aquestes infraestructures amb unes condicions lleonines que va imposar al seu dia el Govern.

Pradas assenyala que “els ajuntaments van haver de transigir ja que, si no signaven els pre acords, no se’ls permetia aprovar noves unitats i, per tant, quedava bloquejat el desenvolupament de les localitats”. No obstant això, “han passat molts anys i l’acord no s’adapta a les condicions d’avui dia”.

Aquest fet ha provocat que els alcaldes de la província -tant de PP com de PSOE-hagin demanat que sigui el Govern central el que assumeixi el cost. No obstant això, al Senat el PSOE no va voler donar suport a la proposta que va portar el Partit Popular i, ara en els pressupostos generals de l’Estat tampoc contempla una sortida a aquesta situació. Des del Partit Popular s’ha demanat que, a l’igual que a Catalunya, el Govern central a través d’Acuamed, assumeixi el cost.

Cal recordar que els parlamentaris nacionals han registrat esmenes per a tots els oblits del PSOE amb Castelló: des Rodalies, a l’A7, passant per costes.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: